Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι στοχοθέτησε Ισραηλινούς στρατιώτες

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι στοχοθέτησε Ισραηλινούς στρατιώτες
This handout picture provided by Hezbollah's media office on June 26, 2023, shows an Israeli drone that was intercepted in southern Lebanon near the border. The Iran-backed group "shot down an Israeli drone that entered Lebanese airspace... near Zibqin in the south", Hezbollah said in a statement. The Israeli army told AFP that one of its drones "fell in Lebanese territory during routine activity. There is no risk of a breach of information." (Photo by Hezbollah's Media Office / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / HEZBOLLAH'S MEDIA OFFICE " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS Photo: AFP
Το Ισραήλ δεν το επιβεβαιώνει δηλώνει ότι 4 στρατιώτες του τραυματίστηκαν από έκρηξη άγνωστης προέλευσης κοντά στα σύνορα.

Η σιιτική οργάνωση του Λιβάνου Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι ενεργοποίησε “εκρηκτικούς μηχανισμούς” κατά τη διέλευση Ισραηλινών στρατιωτών που διέσχισαν τα σύνορα με τον Λίβανο, ενώ το Ισραήλ γνωστοποίησε τον τραυματισμό τεσσάρων στρατιωτών του κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο από έκρηξη άγνωστης προέλευσης.

Είναι η πρώτη φορά που η Χεζμπολάχ, η οποία ανταλλάσσει πυρά με το Ισραήλ από το ξέσπασμα του πολέμου στη Γάζα πριν από πάνω από έξι μήνες, ανακοινώνει μια επιχείρηση αυτού του είδους.

Οι μαχητές της Χεζμπολάχ “τοποθέτησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς στην περιοχή του Ταλ Ισμαήλ, κοντά” στην ισραηλινή μεθόριο, οι οποίοι εξερράγησαν αφού οι Ισραηλινοί στρατιώτες “διέσχισαν τα σύνορα”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χεζμπολάχ.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι 4 στρατιώτες του “που βρίσκονταν σε περιοχή στα βόρεια σύνορα” τραυματίστηκαν στη διάρκεια της νύχτας, ο ένας εκ των οποίων σοβαρά, “έπειτα από έκρηξη άγνωστης προέλευσης”.

Οι άλλοι φέρουν ελαφρά ως μέτρια τραύματα, διευκρίνισε.

Ο ισραηλινός στρατός δεν επιβεβαίωσε ότι οι στρατιώτες του διέσχισαν τα σύνορα με τον Λίβανο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ερώτηση του AFP, ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε να διευκρινίσει περαιτέρω, περιοριζόμενος στη δήλωση ότι “έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη“.

Σύμφωνα παράλληλα με το dpa, ο ισραηλινός στρατός πρόσθεσε ότι οι άλλοι τρεις στρατιώτες φέρουν ελαφρά ως μέτρια τραύματα και σημείωσε ότι τα αίτια της έκρηξης που σημειώθηκε στη διάρκεια της νύχτας εξακολουθούν να ερευνώνται.

Από το ξέσπασμα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση μαχητών της τελευταίας στο Ισραήλ, καθημερινά σημειώνονται ανταλλαγές πυρών, ορισμένες φορές θανατηφόρες, ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και την υποστηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολάχ, η οποία δηλώνει ότι υποστηρίζει τη Χαμάς.

Και άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους και στις δύο χώρες ως αποτέλεσμα των διασυνοριακών ανταλλαγών πυρών.

Η επίθεση της Χεζμπολάχ σημειώνεται ύστερα από κορύφωση της έντασης αυτό το σαββατοκύριακο.

Τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, το Ιράν εξαπέλυσε πρωτοφανή επίθεση κατά του Ισραήλ με drones και πυραύλους σε αντίποινα για πλήγμα στο προξενείο του στη Δαμασκό.

Ταυτοχρόνως η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε δύο ομοβροντίες ρουκετών σε ισραηλινές στρατιωτικές θέσεις που βρίσκονται στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν. Το Ισραήλ έχει από την πλευρά του διεξαγάγει πολλά πλήγματα στο λιβανικό έδαφος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: