Η Xiaomi ετοιμάζεται να «γκρεμίσει» το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η κινεζική εταιρεία καταθέτει αίτηση για Δημόσια Εγγραφή με στόχο να σπάσει ένα ρεκόρ που κρατά από το 2014.

 

Η Xiaomi Corp έγινε η πρώτη εταιρεία που κάνει χρήση τους νέους κανόνες του Χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ για τη διαδικασία δημόσιων εγγραφών, καταθέτοντας αίτημα το οποίο αναμένεται να αποτελέσει τη μεγαλύτερη είσοδο επιχείρηση σε χρηματαγορά από το 2014.

Η κινεζική εταιρεία εκμεταλλεύεται μια σημαντική αλλαγή του χρηματιστηρίου της πρώην βρετανικής αποικίας, κατά την οποία μια επιχείρηση με διαφορετικές κατηγορίες μετοχών μπορεί να καταθέσει αίτημα ενιαίας εγγραφής.

Παρότι δεν υπάρχουν ακόμη επίσημα νούμερα, αυτό το οποίο έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό είναι ότι η Xiaomi θα «σηκώσει» τουλάχιστον 10 δισ. δολάρια, ενώ άνθρωποι της αγοράς αναμένουν το ποσό αυτό να φτάσει ακόμη και τα 100 δισ. δολάρια.

Η κινεζική εταιρεία δημοσιοποίησε για πρώτη φορά τα οικονομικά της αποτελέσματα, παρουσιάζοντας καθαρή ζημία 6,9 δισ. δολαρίων το 2017, παρά το γεγονός ότι το 2016 ήταν κερδοφόρα. Όμως τα έσοδα έδειξαν μια εντελώς διαφορετική εικόνα, καθώς εκτοξεύτηκαν μέσα στο 2017 κατά 67,5%, φτάνοντας τα 18 δισ. δολάρια.

Για πολλούς, η κίνηση της Xiaomi να επιλέξει το Χονγκ Κονγκ αντί της Νέας Υόρκης, όπως έκανε η Alibaba, δίνει σήμα στις αγορές πως η αντιπαλότητα με την αμερικανική οικονομία μπορεί να περάσει σε διαφορετική φάση.

Επιπλέον, εφόσον η Xiaomi ξεπεράσει τα 25 δισ. δολάρια της Alibaba, τότε θα μιλάμε για τη μεγαλύτερη IPO από το 2014, και μια από τις μεγαλύτερες όλων των εποχών.

Σχετικά άρθρα