Η Xiaomi πάει Ινδία και κοντράρει την Apple με το καταπληκτικό Mi 4i

Η Xiaomi πάει Ινδία και κοντράρει την Apple με το καταπληκτικό Mi 4i

Η πολυτιμότερη startup του κόσμου παρουσίασε το νέο της κινητό. Είναι το επόμενό της βήμα στην προσπάθεια να κατακτήσει την Ασία.

Έχοντας γίνει η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής κινητών στην αγορά της Κίνας, η Xiaomi παρουσίασε αυτή την εβδομάδα το νέο της κορυφαίο κινητό με την ονομασία Mi 4i. Είναι ο διάδοχος του επιτυχημένου Mi 4 και έκανε το επίσημο ντεμπούτο του σε εκδήλωση στην Ινδία, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που η εταιρεία παρουσιάζει τόσο σημαντικό προϊόν έξω από τα σύνορά της.

Μόλις πέντε χρόνια μετά την ίδρυσή της η Xiaomi είναι ήδη ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones στον κόσμο (πίσω από την Samsung και την Apple) με 61 εκατ. συσκευές το 2014 και πωλήσεις 12 δισ. δολάρια. Μάλιστα η αξία της υπολογίζεται στα 45 δισ. δολάρια, περισσότερα από όσα αξίζουν η LG, η Motorola και η Sony μαζί.

Το Mi 4i έχει οθόνη 5 ιντσών και εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά. Ο σχεδιασμός του είναι ελκυστικός και η τιμή του ακόμα ελκυστικότερη: μόλις 187 ευρώ. Όμως δεν θα κυκλοφορήσει επίσημα στη Δύση. Ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό είναι το ότι η εταιρεία δεν έχει στην κατοχή της πατέντες που θα της επέτρεπαν εξάπλωση εκτός Κίνας.

Αν και τα τηλέφωνα της Xiaomi δεν κυκλοφορούν στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική (στα σχέδια είναι η επέκταση στη Βραζιλία), στην Ασία έχουν τεράστια δημοτικότητα, σε βαθμό που η αφοσίωση των χρηστών της να παρομοιάζεται με εκείνη της Apple.

Το Mi 4i δείχνει, βάσει προδιαγραφών, ικανότατο,. Μένει να δούμε αν θα αποδείξει την αξία του και στην πράξη.

Δείτε το διαφημιστικό του Mi 4i