Η Yahoo δεν πρόκειται να πουλήσει το μερίδιό της στην Alibaba

Η Yahoo δεν πρόκειται να πουλήσει το μερίδιό της στην Alibaba

Τα μάτια των επενδυτών είναι στραμμένα στη Yahoo που ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να πουλήσει το μερίδιο των 30 δισεκατομμυρίων στην Alibaba.

Η Yahoo σχεδιάζει με προσοχή τα επόμενα βήματά της και τα δύο μείζονα ζητήματα για την εταιρεία είναι αν θα πουλήσει το προσοδοφόρο μερίδιό της στην Alibaba και το αν θα πουλήσει τις δραστηριότητες Ίντερνετ.

Σε ό,τι αφορά στο πρώτο ζήτημα, το διοικητικό συμβούλιο της Yahoo αποφάσισε την Τρίτη να μην πουλήσει το μερίδιό της στην Alibaba και να επιδιώξει αντ ‘αυτού μια συμφωνία για τις δραστηριότητες Ίντερνετ της επιχείρησης.

Γιατί η Yahoo δεν πουλάει το μερίδιό της στην Alibaba;

Η Yahoo κατέχει μερίδιο 15% στην Alibaba αξίας περίπου 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η πώληση του μεριδίου αυτού θα μπορούσε να αποφέρει πολλά χρήματα στη Yahoo. Όμως, μετά τις δυσμενείς αποφάσεις των αρμόδιων αμερικανικών αρχών, θα μπορούσαν να φέρουν τη Yahoo σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση, σε περίπτωση που προβεί σε πώληση.

Δραστηριότητες ίντερνετ: Προς πώληση ή όχι;

Ο κύκλος εργασιών της Yahoo βαίνει μειούμενος καθώς οι δραστηριότητές της επισκιάζονται από αυτές της Google και του Facebook κατά τα τελευταία αρκετά χρόνια. Η χρηματιστηριακή αγορά αποτιμά τις δραστηριότητες ίντερνετ της εταιρείας ως ουσιαστικά άνευ αξίας. Γι ‘αυτό και δεν είναι σαφές ποιος θα μπορούσε να ενδιαφέρεται για την αγορά των δραστηριοτήτων ίντερνετ της Yahoo σε περίπτωση πώλησής τους.

Μαρίσα Μάγιερ: Μένει ή φεύγει;

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Yahoo δεν κατάφερε να αναμορφώσει την εταιρεία στα τρία χρόνια της θητείας της. Η ίδια επικεντρώθηκε στη βελτίωση των προϊόντων κινητής τηλεφωνίας.

Αν και το διοικητικό συμβούλιο δεν έχει στραφεί εναντίον Μάγιερ δημοσίως, οι αντίπαλοί της στο εννεαμελές συμβούλιο της εταιρείας είναι πολλοί. Πάντως, σε περίπτωση απόλυσής της, θα λάβει αποζημίωση 26 εκατομμυρίων δολαρίων.