Οι Zaha Hadid Architects δημιουργούν στο Πεκίνο ένα φουτουριστικό εκθεσιακό κέντρο που εντυπωσιάζει (Φωτογραφίες)

Οι Zaha Hadid Architects δημιουργούν στο Πεκίνο ένα φουτουριστικό εκθεσιακό κέντρο που εντυπωσιάζει (Φωτογραφίες)
(201127) -- BEIJING, Nov. 27, 2020 (Xinhua) -- Aerial photo taken on Nov. 26, 2020 shows the view of Nanning International Convention and Exhibition Center and the neighboring buildings in Nanning, south China's Guangxi Zhuang Autonomous Region. The 17th China-ASEAN Expo and the China-ASEAN Business and Investment Summit is held in Nanning from Nov. 27 to 30. (Xinhua/Lu Boan) Photo: AFP

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Zaha Hadid Architects σχεδιάζει την επέκταση του εκθεσιακού κέντρου του Πεκίνο με αναφορές στην παραδοσιακή κινεζική αρχιτεκτονική.

Μια ραβδωτή στέγη με αναφορές στις κεραμοσκεπές της παραδοσιακής κινεζικής αρχιτεκτονικής θα χαρακτηρίζει την επέκταση του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου του Πεκίνο που έχει αναλάβει το Zaha Hadid Architects.

Η επέκταση του κέντρου, που βρίσκεται στην περιοχή Shunyi, θα περιλαμβάνει αίθουσες εκθέσεων, συνεδριακό χώρο και ένα ξενοδοχείο- όλα τοποθετημένα γύρω από μια σειρά από αυλές.

Η πρόταση του Zaha Hadid Architects κέρδισε σε διαγωνισμό για την επέκταση που έχει στόχο να αναπτύξει την δραστηριότητα στον χώρο, που βρίσκεται κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Πεκίνο.

«Με τον δικό του σταθμό στη γραμμή 15 του μετρό του Πεκίνο, το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο βρίσκεται δίπλα στο Διεθνές Αεροδρόμιο της πρωτεύουσας και έχει εξελιχθεί σε σημαντικό χώρο για συνέδρια, εμπορικές εκθέσεις στις οποίες συμμετέχουν εκπρόσωποι εταιριών από όλο τον κόσμο» δήλωσαν οι εκπρόσωποι του στούντιο.

Το Phase ΙΙ, η επέκταση που ετοιμάζει το Zaha Hadid Architects, όταν ολοκληρωθεί θα ξεχωρίζει με την εντυπωσιακή οροφή στο χρώμα του χαλκού την οποία θα συνθέτουν μια σειρά από μακριές, ραβδωτές στέγες.

Πρόκειται για μια σύγχρονη ερμηνεία των στεγών που συναντάμε στην παραδοσιακή κινεζική αρχιτεκτονική, οι οποίες είναι συνήθως κατασκευασμένες από λουστραρισμένα, σωληνοειδή κεραμίδια.

Η ελαφριά οροφή σημαίνει ευέλικτους χώρους χωρίς κολώνες στο εσωτερικό οι οποίο θα μπορούν να προσαρμοστούν γρήγορα στις ανάγκες εκδηλώσεων και εκθέσεων.

Η επέκταση του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου θα ολοκληρωθεί με την εγκατάσταση συστοιχιών από ηλιακά κάτοπτρα σε όλη την επιφάνεια της στέγης ενώ θα υπάρχουν και σημεία συλλογής όμβριων υδάτων.