Η ζήτηση για την τεχνητή νοημοσύνη φέρνει ήδη σημαντικά έσοδα στην Microsoft

Η ζήτηση για την τεχνητή νοημοσύνη φέρνει ήδη σημαντικά έσοδα στην Microsoft
Microsoft Bing Chat and AI chat applications are seen on a mobile device in this photo illustration in Warsaw, Poland on 21 July, 2023. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto) (Photo by Jaap Arriens / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Από τη στιγμή που ξεκίνησε η παγκόσμια φρενίτιδα για την AI με «ναυαρχίδα» το ChatGPT, τα κέρδη της Microsoft αυξήθηκαν κατά 27%.

Στον αντίκτυπο που έχει η τεχνητή νοημοσύνη στα οικονομικά αποτελέσματα της Microsoft εστίασαν οι αναλυτές, μετά από τις ανακοινώσεις που έκανε την Τρίτη ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός.

Η Microsoft ανακοίνωσε συνολικά έσοδα 56,5 δισ. δολαρίων που ήταν κατά 2 δισ. δολάρια υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, όπως μετέδωσε το Fortune.com.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή έφτασαν τα 2,99 δολάρια έναντι 2,66 των εκτιμήσεων.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Microsoft σε επενδυτές και αναλυτές μετά από τα αποτελέσματα, 6 από τους 8 συμμετέχοντες που έκαναν ερωτήσεις στη διοίκηση του ομίλου ήθελαν να μάθουν για το πως προχωρά ο κλάδος της AI στην Microsoft, με ερωτήματα για τον βοηθό τεχνητής νοημοσύνης Copilot και άλλα project AI που «τρέχει» η εταιρεία.

Σημειώνεται πως από το τρίτο τρίμηνο του 2022 και προτού ξεκινήσει η παγκόσμια φρενίτιδα για την AI με «ναυαρχίδα» το ChatGPT, τα κέρδη της Microsoft αυξήθηκαν κατά 27%.

Η ανάπτυξη της Microsoft στο τρίτο τρίμηνο προήλθε από την μονάδα που η εταιρεία ονομάζει «Azure και άλλες υπηρεσίες cloud», η οποία στεγάζει τις επενδύσεις της στην τεχνητή νοημοσύνη.

Από την ανάπτυξη 29% του τμήματος σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος, το 3% προέρχεται από τις υπηρεσίες AI – χάρη στην «υψηλότερη από την αναμενόμενη κατανάλωση AI», όπως δήλωσε η CFO της Microsoft, Έιμι Χουντ.

«Ενώ οι τάσεις από τα προηγούμενα τρίμηνα συνεχίστηκαν, η ανάπτυξη ήταν πάνω από τις προσδοκίες, κυρίως λόγω της αυξημένης χωρητικότητας GPU (μονάδων επεξεργασίας γραφικών) και της καλύτερης από την αναμενόμενη χρήση GPU των υπηρεσιών AI», σημείωσε η Χουντ, αναφερόμενη στην υπολογιστική τεχνολογία που είναι απαραίτητη στην AI.

Περισσότεροι από 18.000 οργανισμοί χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες Azure AI, οι οποίες περιλαμβάνουν λειτουργίες αναγνώρισης ομιλίας σε κείμενο και αναγνώρισης προσώπου, πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Σάτια Ναντέλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: fortune.com