ΙΑΤΑ: Οι πτήσεις έπιασαν το 68,5% των προ Covid επιπέδων το 2022

ΙΑΤΑ: Οι πτήσεις έπιασαν το 68,5% των προ Covid επιπέδων το 2022
ORLANDO, FLORIDA, UNITED STATES - DECEMBER 28: Travelers make their way through Orlando International Airport during the busy Christmas holiday season on December 28, 2022 in Orlando, Florida. The holiday travel period has been plagued by a winter storm and thousands of delayed and cancelled flights, the majority of which have occurred at Southwest Airlines. Paul Hennessy / Anadolu Agency (Photo by Paul Hennessy / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP
Η άρση των περιορισμών βοήθησε στην ανάκαμψη της αεροπορικής κίνησης.

Περίοδο αισιοδοξίας διάγει ο ταξιδιωτικός τομέας, καθώς η παγκόσμια αεροπορική κίνηση ανέκαμψε πέρυσι καλύπτοντας πάνω από τα δύο τρίτα των επιπέδων που είχε αγγίξει πριν από την Covid.

Η παγκόσμια αεροπορική κίνηση το 2022 έφτασε το 68,5% των επιπέδων πριν από την πανδημία και ήταν 64,4% υψηλότερη από το 2021, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών IATA.

Με την πρόσφατη επαναλειτουργία της Κίνας, εκτιμάται ότι η ανάκαμψη θα συνεχιστεί.

Ο Willie Walsh, γενικός διευθυντής της IATA, επέκρινε ορισμένες χώρες για την επανεισαγωγή των τεστ σε ταξιδιώτες που φτάνουν από την Κίνα, μετά τον τερματισμό των περιορισμών Covid στην ασιατική χώρα και την αναζωπύρωση των λοιμώξεων, γράφει ο Guardian.

Ο κλάδος άφησε το 2022 σε πολύ πιο ισχυρή κατάσταση σε σύγκριση με την έναρξη του έτους, καθώς κατά τη διάρκειά του οι περισσότερες κυβερνήσεις ήραν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που είχαν επιβληθεί λίγο ως πολύ εξαιτίας της πανδημίας και, ως αποτέλεσμα, οι άνθρωποι επωφελήθηκαν από την αποκατάσταση της ελευθερίας στα ταξίδια.

Αυτή η δυναμική αναμένεται να συνεχιστεί και το νέο έτος, παρά τις υπερβολικές αντιδράσεις ορισμένων κυβερνήσεων για την επαναλειτουργία της Κίνας, προστίθεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: