Ιδιωτικό γκαράζ-βιτρίνα έκθεσης εμβληματικών Τζάγκουαρ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένα ζευγάρι ιδιοκτητών δύο εμβληματικών μοντέλων Τζάγκουαρ κατέφυγε στο αρχιτεκτονικό γραφείο Bureau Fraai για να τους σχεδιάσουν ένα γκαράζ στο οποίο με ασφάλεια θα φυλάσσουν τα πολύτιμα «ποιήματα από μέταλλο» αλλά και να τα εκθέτουν με κομψό τρόπο.

Ένα ζευγάρι ιδιοκτητών δύο εμβληματικών μοντέλων Τζάγκουαρ κατέφυγε στο αρχιτεκτονικό γραφείο Bureau Fraai για να τους σχεδιάσουν ένα γκαράζ στο οποίο με ασφάλεια θα φυλάσσουν τα πολύτιμα «ποιήματα από μέταλλο» αλλά και να τα εκθέτουν με κομψό τρόπο.

Γκαράζ- βιτρίνα

Οι αρχιτέκτονες συνέλαβαν την ιδέα ενός ιδιωτικού χώρου έκθεσης στην αυλή της κύριας κατοικίας των ιδιοκτητών στο Άμστερνταμ. Με σχήμα ενός διακριτού μαύρου αρχιτεκτονικού όγκου με αυτόματο ανελκυστήρα αυτοκινήτων, το γκαράζ είναι πλήρως ορατό από την κατοικία. Οι δύο Τζάγκουαρ παρκάρουν στο γκαράζ σε δύο επίπεδα, το ένα πάνω από το άλλο με τη βοήθεια του αυτόματου ανελκυστήρα, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bureau Fraai (@bureaufraai)

Ένα με ατσάλινο κούφωμα παράθυρο με υαλοπίνακα λειτουργεί ως κορνίζα πίνακα του αγαπημένου μοντέλου του πελάτη, λες και είναι έργο ζωγραφικής το οποίο απολαμβάνει κανείς από το σαλόνι του. Ο σχεδιασμός του γκαράζ υπογραμμίζεται από μια σχάρα σχεδιασμένη κατά παραγγελία, με το λογότυπο της Τζάγκουαρ, ευθεία αναφορά στα κλασικά μοντέλα από την ιστορία της θρυλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Εκτός από τον «εκθεσιακό χώρο»-γκαράζ το γραφείο Bureau Fraai σχεδίασε μια ταιριαστή μαύρη επέκταση της στέγης της κύριας κατοικίας, συνδέοντας τα διαφορετικά ύψη των στεγών των γειτονικών κτισμάτων. Δύο ίδια παράθυρα με αυτό του γκαράζ περικλείουν τον χώρο διαβίωσης και εργασίας στον πάνω όροφο, δίνοντας μια όψη που παραπέμπει στον Αμερικανό ζωγράφο Έντουαρντ Χόπερ για τον εξωτερικό παρατηρητή.