Ιδρύονται δυο νέα Ερευνητικά Ινστιτούτα

Ιδρύονται δυο νέα Ερευνητικά Ινστιτούτα
Ο υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας μιλά κατά τη διάρκεια της συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο, Αθήνα, Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021. Στη συνέντευξη παρουσιάζονται τα τρία επικείμενα νομοσχέδια του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και συγκεκριμένα: το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση των διαδικασιών στις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις, ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος και το νομοσχέδιο για την Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Την ανακοίνωση έκανε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας.

Ιδρύονται δυο νέα Ερευνητικά Ινστιτούτα , ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή, για το νομοσχέδιο που αφορά στα ναυπηγεία Ελευσίνας. Σύμφωνα με τον υφυπουργό, πρόκειται για τα εξής Ινστιτούτα:

– Το 1ο Ινστιτούτο Κβαντικής υπολογιστικής και κβαντικής τεχνολογίας στην Ελλάδα, ιδρύεται στο NCSR “DEMOKRITOS”. Η αποστολή του είναι διεξαγωγή υψηλού επιπέδου έρευνας αιχμής στα συγκεκριμένα πεδία.

– Το 1ο Ινστιτούτο γονιδιωματικής ανθρώπου στην Ελλάδα, στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας. Στόχος είναι η υλοποίηση ανταγωνιστικών ερευνητικών προγραμμάτων στον τομέα στην γενετικής του ανθρώπου.