Υεμένη: Νεκρός ο κυβερνήτης του Άντεν-Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη

Υεμένη: Νεκρός ο κυβερνήτης του Άντεν-Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που στοίχισε τη ζωή του κυβερνήτη του Άντεν.

 

Ο κυβερνήτης του Άντεν, στρατηγός Τζααφάρ Μοχάμεντ Σάαντ, σκοτώθηκε σήμερα σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Υεμένης, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο και αυτόπτες μάρτυρες. Εκτός από τον κυβερνήτη, στην επίθεση που σημειώθηκε στην κατοικημένη συνοικία Ταουάχι, σκοτώθηκαν και οι σωματοφύλακές του, προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Το Ταουάχι, είναι γνωστό ως προπύργιο των τζιχαντιστών της Αλ Κάιντα, η παρουσία των οποίων είναι όλο και πιο αισθητή σε διάφορες γειτονιές του Άντεν, του οποίου οι αρχές δυσκολεύονται να εγγυηθούν την ασφάλεια. Ο στρατηγός Σάαντ είχε αναλάβει πρόσφατα τα καθήκοντα του κυβερνήτη του Άντεν. Ήταν στενός συνεργάτης του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, ο οποίος εγκαταστάθηκε στα μέσα Νοεμβρίου σε αυτή την πόλη, την “προσωρινή” πρωτεύουσα της Υεμένης.

Η φτωχή χώρα της Αραβικής Χερσονήσου πλήττεται από μάχες μεταξύ των πιστών δυνάμεων στον πρόεδρο Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι που υποστηρίζονται από αραβικό στρατιωτικό συνασπισμό και των φιλοϊρανών σιιτών ανταρτών Χούτι που έχουν καταλάβει μεγάλες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Σαναά.