Ικανοποίηση στην Κουμουνδούρου για το ντιμπέιτ

Ικανοποίηση στην Κουμουνδούρου για το ντιμπέιτ
Ταμπέλα με το νέο τίτλο του κόμματος και το νέο έμβλημα βρίσκεται τοποθετημένη στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην πλατεία Κουμουνδούρου, Αθήνα, Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013. Αλλάζει από 1-1-2014 ο τίτλος του κόμματος από ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό μέτωπο σε Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς με έμβλημα του κόμματος ένα πεντάκτινο κίτρινο αστέρι πίσω από τρεις κυματίζουσες σημαίες χρώματος – κατά σειρά- κόκκινο, πράσινο και μοβ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

«O κ. Τσίπρας δεν μιμήθηκε τον πρόεδρο της ΝΔ σε λεκτικές ακροβασίες».

Ικανοποίηση εκφράζει η Κουμουνδούρου για το χθεσινό debate των πολιτικών αρχηγών εκτιμώντας ότι οι πολίτες μπόρεσαν να παρακολουθήσουν μια συζήτηση περισσότερο ελεύθερη σε σχέση με το παρελθόν. «Ήταν ένα καλό ντιμπέϊτ, σε σχέση με όσα είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε στο παρελθόν», ανέφεραν κομματικές πηγές και πρόσθεταν πως η συζήτηση ήταν περισσότερο ενδιαφέρουσα και οι πολιτικοί αρχηγοί είχαν ευκαιρίες να αναδείξουν τα θέματα που θέτουν πρώτα στην ατζέντα της προεκλογικής αναμέτρησης.

Κομματικές πηγές υπογράμμιζαν ότι «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απάντησε με σαφήνεια στις ερωτήσεις που τέθηκαν, δεν απέφυγε να απαντήσει σε οτιδήποτε και παρέμεινε ψύχραιμος παρά την προσπάθεια του κ. Μεϊμαράκη να τον προκαλέσει σε προσωπική αντιπαράθεση και δεν μιμήθηκε τον πρόεδρο της ΝΔ σε λεκτικές ακροβασίες». «Ο Αλέξης Τσίπρας δεν απαντούσε στον κ. Μεϊμαράκη αλλά στους πολίτες στους οποίους μίλησε με ειλικρίνεια για την επόμενη μέρα», εκτιμούν οι ίδιες πηγές.

Σχολιάζοντας την εικόνα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελου Μεϊμαράκη, πηγές της Κουμουνδούρου ανέφεραν πως έκανε χρήση προσωπικών χαρακτηρισμών σε μια προσπάθεια αποδόμησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, «προσπάθεια όμως που -όπως εκτιμούν – έπεσε στο κενό καθώς ο λαϊκισμός του κ. Μεϊμαράκη χαρακτήριζε πολλές από τις απαντήσεις του, ενώ υπήρξαν φορές που έδειξε να χάνει την ψυχραιμία του και εμφανίστηκε εκνευρισμένος». Ανέφεραν ακόμη ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν απάντησε με ουσιαστικό τρόπο αλλά με αοριστολογίες στα θέματα που τέθηκαν και «εν τέλει απευθύνθηκε περισσότερο στο εσωτερικό κοινό της Νέας Δημοκρατίας και κάποιες φορές και στο ακροδεξιό κοινό, ιδίως με τις απαντήσεις του στο θέμα των προσφύγων και το μεταναστευτικό».