Ικανοποίηση στην κυβέρνηση για την επίσκεψη Σαμαρα

Ικανοποίηση στην κυβέρνηση για την επίσκεψη Σαμαρα

 Οι ΗΠΑ αναγνώρισαν την αξία της Ελλάδας και την προσπάθεια που έχει γίνει, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ικανοποίηση φαίνεται ότι επικρατεί στις τάξεις της κυβέρνησης για την έκβαση της ολιγοήμερης επίσκεψης του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στις ΗΠΑ και της χθεσινοβραδυνής συνάντησής του με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα.

«Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι αναγνωρίζεται η προσπάθεια που έχει γίνει και όλο και περισσότεροι, όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ευρώπη επισημαίνουν, υπογραμμίζουν, συμφωνούν στην αναπτυξιακή διάσταση», είπε νωρίτερα στο Mega ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου κι έκανε λόγο για αναβάθμιση της Ελλάδας, «μια αναβάθμιση που την είδαμε και χειροπιαστά στο πώς εξελίχθηκε η επίσκεψη, στη σύνθεση της αντιπροσωπείας της αμερικανικής. Το να παρακολουθεί ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών τις δηλώσεις του προέδρου Ομπάμα και του πρωθυπουργού μας είναι κάτι το εξαιρετικά ασυνήθιστο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «ευχάριστη επιβεβαίωση» τη συνάντηση των δύο αρχηγών κρατών. «Ήταν μια πολύ καλή προσωπική χημεία αν θέλετε, επειδή χρησιμοποιούμε αυτή την έκφραση, αλλά και αυτά τα οποία ειπώθηκαν είναι στον άξονα που κινείται η Ελλάδα, δηλαδή αν θυμάστε για την λιτότητα, λιτότητα και μόνο λιτότητα δεν φέρνει λύση το λέμε χρόνια.

Καταφέραμε με όπλο τις θυσίες των Ελλήνων, γιατί οι θυσίες των Ελλήνων είναι που δίνουν την σταθερότητα, η οποία μας αναβαθμίζει στην περιοχή στην τρέχουσα συγκυρία», δήλωσε.

Ο κ. Κεδίκογλου χαρακτήρισε, τέλος, την ανεργία τον νούμερο ένα εχθρό, στην μάχη κατά της οποίας θα «πρέπει να ρίξουμε όλα μας τα όπλα για να φέρουμε τώρα αποτελέσματα».