Οικονομική βοήθεια έως και 11 δισ. ευρώ στην Air France-KLM από τη γαλλική και ολλανδική κυβέρνηση

Οικονομική βοήθεια έως και 11 δισ. ευρώ στην Air France-KLM από τη γαλλική και ολλανδική κυβέρνηση
epa06716875 Planes of French airline Air France are parked on the tarmac on the Charles de Gaulle Airport in Paris, France, 07 May 2018. Facing a large mobilization of the company workers, Air France-KLM CEO Jean-Marc Janaillac announced his desire to hand his resignation, allegedly after the May 15 council according to a press declaration. EPA/ETIENNE LAURENT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα διαθέσει 2-4 δισ. ευρώ κρατική βοήθεια στην KLM, ενώ το υπουργικό συμβούλιο της Γαλλίας ανακοίνωσε πακέτο 7 δισ. ευρώ για την Air France.

Οικονομική βοήθεια που θα φτάσει μέχρι και τα 11 δισ. ευρώ θα λάβει η Air France-KLM από τη γαλλική και ολλανδική κυβέρνηση, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού οδηγεί πολλές αεροπορικές εταιρείες στη χρεοκοπία.

Σύμφωνα με το CNBC, η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα διαθέσει 2-4 δισ. ευρώ κρατική βοήθεια στην KLM, ενώ το υπουργικό συμβούλιο της Γαλλίας ανακοίνωσε πακέτο 7 δισ. ευρώ για την Air France.

Το ντιλ, το οποίο πρέπει να εγκριθεί από τις επιτροπές ανταγωνισμού, περιλαμβάνει όρους. Η KLM δεν θα μπορεί να πληρώνει μερίσματα ή μπόνους για όσο διάστημα λαμβάνει την κρατική στήριξη, ενώ θα πρέπει να γίνει μείωση μισθών στους εργαζόμενους.

Η αεροπορική εταιρεία θα πρέπει να υιοθετήσει επίσης μία πιο πράσινη προσέγγιση, περικόπτοντας για παράδειγμα τον αριθμό των νυχτερινών πτήσεων της.