Ηλεκτρικό ρεύμα από την Protergia του ομίλου Μυτιληναίου

Η εταιρεία εισέρχεται στη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας κι απευθύνεται τόσο σε οικιακούς καταναλωτές όσο και σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις στη χαμηλή και μέση τάση.

Τη δραστηριοποίησή της στη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία Protergia του ομίλου Μυτιληναίου, με συμβόλαια που απευθύνονται τόσο σε οικιακούς καταναλωτές όσο και σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις στη χαμηλή και μέση τάση.

Το τιμολόγιο της Protergia για την οικιακή κατανάλωση είναι σήμερα 0,0945 ευρώ ανά κιλοβατώρα ανεξαρτήτως ύψους κατανάλωσης και όπως ανακοινώθηκε θα προσαρμόζεται κάθε μήνα ανάλογα με την εξέλιξη του κόστους. Συγκριτικά το οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ είναι 0,07793 ευρώ ανά κιλοβατώρα για καταναλώσεις από 0-800 κιλοβατώρες, 0,0946 ευρώ από 801-2000 και 0,10252 ευρώ αν η κατανάλωση ξεπερνά τις 2001 κιλοβατώρες. Στα τιμολόγια τόσο της ΔΕΗ όσο και του συνόλου των προμηθευτών προστίθενται οι λεγόμενες ρυθμιζόμενες χρεώσεις για τη χρήση των δικτύων καθώς και τα δημοτικά τέλη, φόροι κλπ.

Η εταιρία θα παρέχει επίσης νυχτερινό ρεύμα σε όσους έχουν μετρητή νυχτερινής κατανάλωσης της ΔΕΗ. Θα παρέχει επίσης κίνητρα με τη μορφή εκπτώσεων και σταδιακή επιστροφή της εγγύησης στους συνεπείς πελάτες. Οι λογαριασμοί θα εκδίδονται μηνιαία και παρέχεται η δυνατότητα στους καταναλωτές να καταχωρούν κάθε μήνα τις ενδείξεις του μετρητή προκειμένου να λαμβάνουν εκκαθαριστικό λογαριασμό.

Το μερίδιο αγοράς των ανεξάρτητων (εκτός ΔΕΗ) προμηθευτών στη λιανική αγορά ρεύματος είναι σήμερα 2% και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γενικού διευθυντή της Protergia Ντ. Μπενρουμπή σε τρία χρόνια θα είναι διψήφιο. Η Protergia δραστηριοποιείται και στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με θερμικές μονάδες (φυσικού αερίου) συνολικής ισχύος 1200 μεγαβάτ.

Διαβάστε ακόμη:

Μυτιληναίος: «Δύσκολο αλλά καλύτερο το 2014»

Σε ισχύ το θερινό νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Η ΔΕΗ στις αγορές για 500 εκατ. ευρώ

Σχετικά άρθρα