Incrediblue: Νέα χρηματοδότηση ύψους 1,8 εκατ. δολαρίων

Incrediblue: Νέα χρηματοδότηση ύψους 1,8 εκατ. δολαρίων
Photo:

Με τη χρηματοδότηση της ελληνικής startup τα ταξίδια με ιστιοπλοϊκά γίνονται πιο προσιτά από ποτέ.

Την λειτουργία της νέας της ιστοσελίδας και την ολοκλήρωση νέου γύρου χρηματοδότησης ύψους 1,8 εκατ. δολάρια ανακοίνωσε σήμερα η διαδικτυακή πλατφόρμα διακοπών με σκάφος, incrediblue.

Η εταιρεία τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να «μυήσει» τον κόσμο στα ταξίδια με ιστιοπλοϊκό ή μηχανοκίνητο σκάφος, αποδεικνύοντας πως είναι μια εμπειρία που μπορούν να βιώσουν όλοι.

«Πάμε να καταρρίψουμε τον μύθο  ότι το σκάφος είναι ένα ακριβό μέσο διακοπών και ότι απευθύνεται  μόνο σε ιστιοπλόους. Το σκάφος σε ορισμένες περιπτώσεις είναι οικονομικότερο και από ένα ενοικιαζόμενο. Σε high season περίοδο έχει τύχει να χρεώσουμε ακόμη και €50 την ημέρα», είχε δηλώσει στο FortuneGreece.com ένας εκ των τριών συνιδρυτών της incrediblue, ο Γιώργος Γάτος.

Η incrediblue διαθέτει σήμερα περισσότερα από 2.000 σκάφη συνολικά στη Μεσόγειο (Ελλάδα , Κροατία , Τουρκία και Ισπανία) και με τη νέα της πλατφόρμα έρχεται σβήσει κάθε ανησυχία των πελατών που συνδέεται με το κόστος και την ασφάλεια του ταξιδιού.

Η ανανεωμένη πλατφόρμα προσφέρει μία σειρά από διαθέσιμα σκάφη με όλες τις λεπτομέρειες για καθένα από αυτά (ακριβείς φωτογραφίες, σχόλια χρηστών, λεπτομερή χαρακτηριστικά του σκάφους και τιμές), ενώ ταυτόχρονα επιλέγει τον ιδανικότερο καπετάνιο (από τους 200 συνολικά).

Για να πετύχει το στόχο της , η incrediblue ανακοινώνει σήμερα χρηματοδότηση ύψους 1,8 εκατ. δολάρια.

Της επένδυσης ηγήθηκε η Connect Ventures, με συμμετοχή των Seedcamp, Howzat Ventures, Firestartr, επίσης του υφιστάμενου επενδυτή Jeremie Openfund II.

Ο ενδιαφερόμενος διαλέγει τον προορισμό που θέλει να εξερευνήσει, τον τύπο του σκάφους (π.χ. ιστιοπλοϊκό), τις ημερομηνίες που θέλει να ταξιδέψει καθώς και τον αριθμό ατόμων. Το κόστος που προκύπτει περιλαμβάνει τόσο το σκάφος όσο και τον καπετάνιο, χωρίς επιπλέον «κρυφές» χρεώσεις.

Ο Αντώνιος Φιοράκης, ιδρυτής & CEO της Incrediblue, δήλωσε: «Οι ταξιδιώτες έχουν κουραστεί να κάνουν κάθε χρόνο τις ίδιες διακοπές σε παραδοσιακά καταλύματα, γι’ αυτό και παγκοσμίως υπάρχει μία τεράστια τάση για μη-ξενοδοχειακές εμπειρίες. Το προϊόν της incrediblue συνδυάζει τη μετακίνηση με τη διαμονή και δίνει πρόσβαση σε ένα νέο τρόπο διακοπών».

H κ. Sitar Teli εταίρος της Connect δήλωσε: «Γνωρίζουμε τους ιδρυτές της incrediblue για δύο χρόνια τώρα και είμαστε ενθουσιασμένοι με το γεγονός ότι επέκτειναν την παραδοσιακή ενοικίαση σκαφών σε μία μεγαλύτερη αγορά. Εστιάζοντας στο προϊόν και την εμπειρία χρήσης του, η incrediblue κάνει τις διακοπές με σκάφος τόσο απλές όσο το να κλείσει κανείς ξενοδοχείο».

Ο κ. Γεώργιος Τζιραλής, εταίρος της Openfund, πρόσθεσε: «Οι διακοπές με σκάφος αξίζουν ένα πολύ ευρύτερο κοινό και είμαστε ευτυχείς που εργαζόμαστε με την ομάδα της incrediblue και τους νέους μας συνεργάτες στο να παρέχουμε για πρώτη φορά μία τόσο προσιτή εμπειρία κράτησης που φιλοδοξεί να φέρει τον καθένα μας σε διακοπές εν πλώ».