Ινδός επιχειρηματίας δίνει δωρεάν 4G σε εκατομμύρια κατόχους κινητών

Ινδός επιχειρηματίας δίνει δωρεάν 4G σε εκατομμύρια κατόχους κινητών

Δωρεάν 4G για έναν ολόκληρο χρόνο!

Ένα μεγάλο «δώρο» επιφύλαξε η Reliance Jio, η μεγαλύτερη πάροχος κινητής τηλεφωνίας στην Ινδία, στο καταναλωτικό κοινό.

Ο Ινδός δισεκατομμυριούχος Mukesh Ambani δεσμεύτηκε πως θα φέρει πολύ χαμηλές τιμές στην αγορά, ενώ θα αυξηθεί η ταχύτητα για γρήγορο download και στριμάρισμα βίντεο και το έκανε πραγματικότητα.

Το δίκτυο 4G, που καλύπτει πάνω από το 80 % της χώρας , ξεκίνησε επίσημα τη Δευτέρα με μια σειρά από γενναιόδωρες προσφορές γνωριμίας. Οι Ινδοί θα είναι σε θέση να χρησιμοποιούν την υπηρεσία Jio δωρεάν μέχρι το τέλος του 2016 και θα πληρώνουν μόλις 149 ρουπίες (2,25 δολάρια) το μήνα για τα δεδομένα μετά τη λήξη της προσφοράς.

Τη στιγμή που ο επιχειρηματίας υποστηρίζει την ψηφιακή επανάσταση με κάθε ευκαιρία, μόνο το ένα πέμπτο των ενηλίκων στην Ινδία έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ενώ ελάχιστα είναι στα σημεία τα οποία έχουν δωρεάν Wi – Fi, και οι γρήγορες ευρυζωνικές συνδέσεις απαιτούν υποδομές που σπάνια θα βρει κανείς στις φτωχές αστικές περιοχές και πολύ λιγότερο στις αγροτικές περιοχές.

Αλλά αυτό αλλάζει γρήγορα. Αν το δίκτυο Jio τα καταφέρει, ο Ambani θα κεφαλαιοποιηθεί μιας ριζοσπαστικής αλλαγής που θα φέρει εκατοντάδες εκατομμύρια Ινδούς σε επαφή με τη τεχνολογία τα επόμενα χρόνια – στις περισσότερες περιπτώσεις, μέσω ενός smartphone.

Να σημειωθεί πως πρόκειται για μια αγορά στην οποία οι τεχνολογικοί κολοσσοί θέλουν απεγνωσμένα να εισέλθουν. Η Google έχει εγκαταστήσει δωρεάν Wi – Fi σε σταθμούς τρένων σε ολόκληρη την Ινδία και το Facebook προσπάθησε να προσφέρει μια δωρεάν έκδοση της πλατφόρμας του.

Ο Ambani έχει επενδύσει δισεκατομμύρια κατασκευάζοντας περίπου 100.000 πύργους τηλεπικοινωνιών σε ολόκληρη την Ινδία . Ο ίδιος εκτιμά ότι η Jio καλύπτει ήδη περίπου 18.000 πόλεις και 200.000 χωριά. Μέχρι τον Μάρτιο του 2017 στόχος είναι να έχουν φθάσει το 90 % του πληθυσμού.