Είναι καλύτερο να ξεκινάτε νωρίς την ημέρα σας στο γραφείο

Είναι καλύτερο να ξεκινάτε νωρίς την ημέρα σας στο γραφείο

Τα πλεονεκτήματα των "πρωινών τύπων".

Υπάρχουν κάποιοι που δε θυσιάζουν τον ύπνο τους. Αν ξέρουν πως χρειάζονται 20 λεπτά για να πάνε στο γραφείο και 10 λεπτά για να ετοιμαστούν, θα προτιμήσουν να κοιμούνται μέχρι τελευταία στιγμή.

Υπάρχουν, όμως, και εκείνοι που πάνε πάντα πρώτοι στο γραφείο. Όλοι έχουμε προσέξει κάποιον που «ανοίγει» το γραφείο και κάνει αρκετούς να αναρωτιούνται αν έφυγε το βράδυ.

Πώς το κάνει και κυρίως γιατί το κάνει;

Οι πρωινοί τύποι κάτι ξέρουν και όπως λέει το ρητό «θέλεις πλούτη και τιμή, μην κοιμάσαι την αυγή».

Ας δούμε τα πλεονεκτήματα όσων ξεκινάνε νωρίς την ημέρα τους.

1. Δεν πέφτουν πάνω στην κίνηση

Δεν υπάρχει χειρότερο απ’ το να ξεκινάτε την ημέρα σας με κορναρίσματα ή με ασφυχτικά γεμάτα λεωφορεία τα οποία θα σας χαλάσουν τι διάθεση και θα αγχωθείτε. Στις περισσότερες πόλεις η κίνηση ξεκινάει στις 8, φτάνοντας στο πικ της γύρω στις 8.30 και δε σταματάει πριν τις 9. Ξεκινώντας την ημέρα σας 20 λεπτά νωρίτερα θα δείτε πως μπορείτε να πάτε πολύ πιο άνετα στο γραφείο.

2. Ησυχία στο γραφείο

Όσοι έχουν πολλή δουλειά, θέλουν και ησυχία. Ένα «σπάνιο φαινόμενο» για α γραφεία. Αν, λοιπόν, θέλετε ησυχία πηγαίντε όσο λείπουν όλοι και κάντε τις απαιτητικές δουλειές νωρίς το πρωί. Όταν θα αρχίσει ο θόρυβος, εσείς θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

3. Εντυπωσιάζουν τους άλλους

Αν θέλετε να δείξετε πως πραγματικά νοιάζεστε για τη θέση εργασίας σας και πως έχετε δυνατούς δεσμούς με την εταιρεία, αλλά και τον επαγγελματισμό σας φροντίστε να πηγαίνετε νωρίς στο γραφείο. Καλώς ή κακώς, εκείνοι που έρχονται αργά στο γραφείο συνήθως σχολιάζονται αρνητικά.

Αν είστε υπάλληλος , ο προϊστάμενός σας θα σας δει πως είστε ένας σκληρά εργαζόμενος ο οποίος είναι τόσο αφιερωμένος στην δουλειά που πηγαίνει πριν από όλους τους άλλους. Αν έχετε εργαζόμενους , τότε θα τους δώσετε το σωστό παράδειγμα ώστε να εργάζονται περισσότερο.

4. Προλαβαίνουν τις καλύτερες δουλειές / θέματα

Όσοι πηγαίνουν πρώτοι στη δουλειά είναι εκείνοι που θα απαντήσουν πρώτοι σε ένα τηλεφώνημα ή σε ένα email, οπότε είναι πιθανόν να «κλείσουν» εκείνοι πρώτοι έναν πελάτη.

Προσέξτε, αν «μαθευτεί» το μυστικό θα ακολουθήσουν κι άλλοι.