Η Ιωάννα Σωτηρίου ξετυλίγει το ταλέντο της μέσα σε 60 δευτερόλεπτα

Η Ιωάννα Σωτηρίου ξετυλίγει το ταλέντο της μέσα σε 60 δευτερόλεπτα

46 σκηνοθέτες για ένα κινηματογραφικό ταξίδι με προορισμό το 60 Seconds Global Final του Λονδίνο, μόνο μια όμως τα κατάφερε. 

Το Done in 60 Seconds πρόκειται για τον πιο δημοφιλή ερασιτεχνικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους Ελλήνων σκηνοθετών. Επίδοξοι Έλληνες σκηνοθέτες με τη βοήθεια της κάμερας ή ακόμα και smartphones προσέγγισαν αγαπημένες ταινίες δίνοντας μας το δικό τους remake. Ταινίες του κλασικού αλλά και του σύγχρονου κινηματογράφου, διασκευάστηκαν σε 60 μόλις δευτερόλεπτα και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό.

Ο διαγωνισμός έκλεισε ανακηρύσσοντας την Ιωάννα Σωτηρίου, ως εκείνη που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Jameson Empire Done in 60 Seconds Global Final με τη ταινία της Cast Away.

Η σκηνοθέτης δήλωσε: «Δε χρειάστηκε σχέδιο, storyboard ή καταγραφή πλάνων. Απελευθερωθήκαμε πλήρως. Απλά αρπάξαμε το κινητό και κάποια μολύβια για το make up και πήραμε τους δρόμους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Jameson και όλους τους συντελεστές! Είναι μεγάλη τιμή να με επιλέξουν να εκπροσωπήσω την Ελλάδα αλλά και η αφορμή που έδωσαν σε όλους μας μέσω αυτού του διαγωνισμού να πειραματιστούμε ελεύθερα πάνω στο γύρισμα μίας ταινίας είναι εξίσου σημαντική».

Διαβάστε ακόμα: «Αυλαία» για το τρίτο 24 Hour Plays της Αθήνας

Ο διαγωνισμός του Jameson φιλοξένησε 46 ταινίες, τις οποίες κλήθηκαν να αξιολογήσουν έμπειροι κριτές: ο καταξιωμένος δημιουργός Νίκος Περάκης, ο αγαπημένος ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρένος Χαραλαμπίδης και ο γνωστός κριτικός κινηματογράφου Ορέστης Ανδρεαδάκης, ανέλαβαν το δύσκολο έργο της επιλογής. Οι δέκα καλύτερες ταινίες παρουσιάστηκαν σε ένα ζωντανό event στον πολυχώρο του Ρομάντσο. Ήταν μια πραγματική γιορτή του κινηματογράφου και της ακατέργαστης δημιουργικότητας, με τους νέους καλλιτέχνες να αφήνουν με τον καλύτερο τρόπο το προσωπικό τους αποτύπωμα στο χώρο της σκηνοθεσίας. Οι φιναλίστ μοιράστηκαν με τους κριτές την εμπειρία τους από την επιλογή των ταινιών και τα γυρίσματα και στη συνέχεια ανακοινώθηκε ο νικητής.

Η βραδιά κορυφώθηκε με ένα εκρηκτικό live από τους Wedding Singers, όπου συμμετέχοντες, κριτές, και άνθρωποι από το χώρο των media απόλαυσαν Jameson και διασκέδασαν.

1/5