ΗΠΑ: Ανήλικα αδέλφια βγάζουν 30.000 δολάρια τον μήνα από την εξόρυξη cryptos

Πολλά παιδιά, όταν κλείνουν τα σχολεία, για τις θερινές διακοπές, πιάνουν κάποια δουλειά… του ποδαριού.

Ο 14χρονος Ishaan Thakur και η 9χρονη αδερφή του Aanya πέρασαν το καλοκαίρι μαθαίνοντας τα πάντα για την «εξόρυξη» (mining) κρυπτονομισμάτων, με αποτέλεσμα τώρα να εσοδεύουν 30.000 δολάρια τον μήνα.

«Ξεκινήσαμε γιατί θέλαμε να μάθουμε κάτι νέο για την τεχνολογία και παράλληλα να βγάλουμε κάποια χρήματα», είπε ο Ishaan στο CNBC.

Αρχικά, βρήκαν βιντεάκια στο YouTube και έκαναν αναζητήσεις στο ίντερνετ. Και στη συνέχεια, ο Ishaan μετέτρεψε το Alienware του, ένα δημοφιλές είδος υπολογιστή για gaming, σε μηχάνημα mining του κρυπτονομίσματος ether, χρησιμοποιώντας την κάρτα γραφικών.

Τα δύο αδέρφια ξεκίνησαν με το ether, καθώς το mining του bitcoin είναι ιδιαίτερα δύσκολο.

Την πρώτη κιόλας μέρα, έβγαλαν 3 δολάρια.

«Μας άρεσε τόσο πολύ ώστε αρχίσαμε να προσθέτουμε και άλλους επεξεργαστές ώσπου βγάλαμε 1.000 δολάρια τον πρώτο μήνα», θυμάται ο 14χρονος miner.

«Το mining κρυπτονομισμάτων είναι σαν να ψάχνεις για χρυσό ή για διαμάντια.

Αντί να χρησιμοποιείς φτυάρια, κάνεις mining με υπολογιστές.», λέει ο Ishaan.

Σήμερα, λοιπόν, κάνουν mining τριών κρυπτονομισμάτων:

Του bitcoin, του ether και του ravencoin.Και βγάζουν πάνω από 30.000 δολάρια τον μήνα. Οι γονείς τους ήταν υποστηρικτικοί.

«Θα μπορούσαμε να περάσουμε ολόκληρο το καλοκαίρι παίζοντας video games, αλλά αντ΄ αυτού, χρησιμοποιήσαμε τον ελεύθερο χρόνο μας για να μάθουμε για την τεχνολογία», εξηγεί ο 14χρονος.

Μάλιστα, ίδρυσαν και τη δική τους εταιρεία mining, την Flifer Technologies, με τη βοήθεια του πατέρα τους. Καθώς τα εισοδήματά τους αυξάνονταν, μπορούσαν να αγοράσουν και άλλο εξοπλισμό, όπως κάρτες γραφικών Antminers και Nvidia RTX 3080-Ti.

Και με βάση τα μηχανήματα που έχουν παραγγείλει, προβλέπουν ότι τον Σεπτέμβριο θα βγάλουν 36.000 δολάρια.

«Μπορούμε να εκτελέσουμε πάνω από 10 δισ. αλγόριθμους του Ethereum ανά δευτερόλεπτο», λέει ο Ishaan. Κατά τ’ άλλα, ο Ishaan και η Annya θέλουν να γίνουν γιατροί.