ΗΠΑ: Μαριχουάνα… στοπ στην κρίση;

Συνολικά 3,5 εκατομμύρια δολάρια φόρους απέφερε η πώληση κάνναβης στο Κολοράντο τον Ιανουάριο.

Το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων σε φόρους απέφεραν οι πωλήσεις κάνναβης στο Κολοράντο τον Ιανουάριο, τον πρώτο μήνα που επετράπη στους εμπόρους λιανικής να διαθέτουν τη μαριχουάνα για μη ιατρικούς σκοπούς στην δυτική αυτή Πολιτεία των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι το Κολοράντο έγινε η πρώτη αμερικανική Πολιτεία που από την 1η Ιανουαρίου νομιμοποίησε την παραγωγή, την πώληση και την κατανάλωση κάνναβης για μη ιατρικούς σκοπούς. Επιβάλλει φόρο στην κατανάλωση 15% και φόρο στις πωλήσεις 2,9%. «Ο πρώτος μήνας που διατέθηκε προς πώληση η κάνναβη για ψυχαγωγικούς σκοπούς, ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας», ανέφερε η Μπάρμπαρα Μπρολ, επικεφαλής της διεύθυνσης φορολογικών εσόδων του Κολοράντο.

Στα τέλη Ιανουαρίου, 59 έμποροι λιανικής είχαν δηλώσει στις φορολογικές αρχές της Πολιτείας εισπράξεις που συνδέονται με την κάνναβη. Μετά το Κολοράντο, οι καταναλωτές της Πολιτείας της Ουάσινγκτον στις βορειοδυτικές ΗΠΑ θα μπορέσουν με τη σειρά τους να αγοράζουν νόμιμα κάνναβη για ψυχαγωγικούς λόγους φέτος. Μέχρι σήμερα συνολικά 21 Πολιτείες επιτρέπουν τη χρήση της για ιατρικούς λόγους, ωστόσο οι ομοσπονδιακές αρχές εξακολουθούν να την θεωρούν παράνομο ναρκωτικό.

Διαβάστε ακόμη: «ΟΚ» στην αύξηση του ομοσπονδιακού δανεισμού των ΗΠΑ για ένα έτος