Κίνδυνος από την εφαρμογή Messenger Kids – Δεν προστατεύονται τα παιδιά

Κίνδυνος από την εφαρμογή Messenger Kids – Δεν προστατεύονται τα παιδιά
France, Paris, 2022-11-09, Facebook s parent company META Group, founder Mark Zuckerberg, announced on Wednesday 9 November that he was laying off 11,000 employees, Photography by Serge Tenani / Hans Lucas. France, Paris, 2022-11-09, Illustration du groupe META maison mere de Facebook, le fondateur Mark Zuckerberg a annonce mercredi 9 novembre le licenciement de 11 000 salaries, Photographie par Serge Tenani / Hans Lucas. (Photo by Serge Tenani / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP) Photo: AFP
Κατηγορίες από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ κατά της Meta για παραπλάνηση γονέων και αδυναμία προστασίας των παιδιών που χρησιμοποιούν την  εφαρμογή Messenger Kids του Facebook

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ κατηγόρησε τη Meta για παραβίαση μιας νομοθεσίας για την προστασία του απορρήτου του 2020, παραπλανώντας τους γονείς και αποτυγχάνοντας να προστατεύσει τα παιδιά που χρησιμοποιούν την  εφαρμογή Messenger Kids του Facebook.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου πρότεινε μια σειρά αλλαγών στην νομοθεσία την περασμένη Τετάρτη. Η υπηρεσία ισχυρίστηκε ότι η Meta χειρίστηκε εσφαλμένα τα δεδομένα που συλλέγονται από την εφαρμογή και απέτυχε να εφαρμόσει την απαγόρευση της δυνατότητας να δημιουργεί έσοδα από δεδομένα που συλλέγονται από τα προϊόντα της, συμπεριλαμβανομένης της εικονικής πραγματικότητας, από χρήστες κάτω των 18 ετών. Η αρχική νομοθεσία του 2020 είχε οδηγήσει τότε σε διακανονισμό 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων με το Facebook.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προτεινόμενες αλλαγές, όπως επισημαίνει το Business Insider, θα δυσκολέψουν την ικανότητα της Meta να κυκλοφορεί νέα προϊόντα μέχρι να επιβεβαιωθεί ότι πληρούν τις απαιτήσεις απορρήτου. Θα περιορίσουν επίσης τη μελλοντική δυνατότητα της εταιρείας να χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου.

Η επιτροπή ισχυρίστηκε ότι η Meta παραπλάνησε τους γονείς σχετικά με την ικανότητά τους να ελέγχουν με ποιους επικοινωνούν τα παιδιά μέσω του Messenger Kids. Απεδείχθη ότι μπορούσαν να μιλήσουν με μη εγκεκριμένες επαφές μέσω ομαδικών μηνυμάτων. Ισχυρίστηκε επίσης ότι η Meta μοιράστηκε ορισμένα δεδομένα χρήστη με τρίτους προγραμματιστές εφαρμογών, αφότου είπε ότι θα σταματήσει το 2018.

Σε δήλωσή της, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου αναφέρει ότι η Meta έχει 30 ημέρες για να απαντήσει στα ευρήματα της υπηρεσίας και θα αποφασίσει εάν θα εφαρμόσει τις αλλαγές στην νομοθεσία σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Μια ομάδα ειδικών και υποστηρικτών στον τομέα της παιδικής μέριμνας είχε πει το 2018 ότι η εφαρμογή Messenger Kids ικανοποιούσε μια ανύπαρκτη ανάγκη και αντίθετα προσπαθούσε να «στοχεύσει» μικρότερα παιδιά που πιθανότατα δεν έχουν ακόμη άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με το Associated Press.

Πηγή: Business Insider