ΗΠΑ: Σε ιστορικό χαμηλό οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών – Χειρότερα από την κρίση του 2008

ΗΠΑ: Σε ιστορικό χαμηλό οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών – Χειρότερα από την κρίση του 2008
Photo: pixabay.com
Ένα μέτρο των υπογεγραμμένων συμβολαίων για υφιστάμενες κατοικίες.

Στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών υποχώρησαν για τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών, ένα μέτρο των υπογεγραμμένων συμβολαίων για υφιστάμενες κατοικίες.

Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η αμερικανική Ένωση Μεσιτών (NAR), οι εκκρεμείς πωλήσεις μειώθηκαν σε μηνιαίο επίπεδο κατά 1,5% φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2001, όταν και άρχισε η καταγραφή των εν λόγω στοιχείων.

Οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών, ένα μέτρο των υπογεγραμμένων συμβολαίων για υφιστάμενες κατοικίες, μειώθηκαν κατά 1,5% τον Οκτώβριο σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.

Έφτασαν στο που η Εθνική Ένωση Μεσιτών άρχισε να παρακολουθεί αυτό το μέτρο το 2001. Αυτό σημαίνει ότι είναι ακόμη χειρότερα από τις μετρήσεις κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης την περίοδο 2007-2008.

Οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 8,5% σε σχέση με τον Οκτώβριο του περασμένου έτους.

Επειδή ο δείκτης μετρά τα υπογεγραμμένα συμβόλαια, αποτελεί τον πιο πρόσφατο δείκτη της ζήτησης κατοικιών. Αντικατοπτρίζει τους αγοραστές που έκαναν αγορές τον Οκτώβριο, όταν δηλαδή το δημοφιλές επιτόκιο των 30ετών σταθερών στεγαστικών δανείων εκτοξεύτηκε για λίγο πάνω από το 8%, ανέφερε το CNBC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: cnbc.com