Οι ΗΠΑ στην… «κατάψυξη»

Οι ΗΠΑ στην… «κατάψυξη»

Στους -50 βαθμούς Κελσίου θα πέσει η θερμοκρασία σε ορισμένες περιοχές.

Για ένα ακόμη κύμα πολικών θερμοκρασιών προετοιμάζονται οι βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες πριν καλά-καλά περάσει η ισχυρή χειμερινή καταιγίδα που άφησε πίσω της περισσότερους από 16 νεκρούς σε ΗΠΑ και Καναδά.

Η θερμοκρασία σε ορισμένες περιοχές στα βόρεια της χώρας αναμένεται να φτάσει τους -50 βαθμούς Κελσίου.

Ήδη τμήματα του Καναδά και των βορειοανατολικών ΗΠΑ έχουν καλυφθεί με 60 εκατοστά χιόνι.

Η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία κάνει λόγο για «αρκτική εισβολή» και προβλέπει ότι σε πολλές κεντρικές και βόρειες αμερικανικές Πολιτείες από το απόγευμα της Κυριακής θα παρατηρηθούν θερμοκρασίες μεταξύ των -23 και -29 βαθμών, ενώ οι ελάχιστες θα πέσουν κατά τη διάρκεια της νύχτα γύρω στους -34 βαθμούς.

Διαβάστε ακόμη: ΗΠΑ: Παράταση τριών μηνών για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις

Σε κάποιες περιοχές οι θυελλώδεις άνεμοι θα οδηγήσουν τις θερμοκρασίες στους -45 βαθμούς ή ακόμη και στους -51 βαθμούς Κελσίου.

Οι μετεωρολόγοι έχουν προειδοποιήσει ότι οι θερμοκρασίες σε ορισμένες μεσοδυτικές πολιτείες μπορεί να φθάσουν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο δεκαετιών.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη, τη Δευτέρα η θερμοκρασία στο Σικάγο θα πέσει κάτω από τους -24 βαθμούς.

Εάν η πρόβλεψη επιβεβαιωθεί, τότε η θερμοκρασία θα είναι από τις χαμηλότερες που έχουν καταγραφεί στην πόλη (η ίδια θερμοκρασία έχει καταγραφεί άλλες δύο φορές, στις 18 Ιανουαρίου 1994 και στις 24 Δεκεμβρίου του 1983).

Διαβάστε ακόμη: «Ατελής» η οικονομική ανάπτυξη, λέει το απερχόμενο αφεντικό της Fed

Στη Μινεσότα ο κυβερνήτης Μαρκ Ντέιτον έχει ήδη ανακοινώσει ότι τα δημόσια σχολεία θα είναι κλειστά τη Δευτέρα.

Ο κυβερνήτης κάλεσε τους κατοίκους της Μινεσότα «να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή προσοχή στις ακραίες καιρικές συνθήκες».

Από τις πρωτοφανείς καιρικές συνθήκες έχουν επηρεαστεί συνολικά περίπου 100 εκατομμύρια άνθρωποι σε περισσότερες από 20 αμερικανικές Πολιτείες.

Στον Καναδά, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στο νησί Νιουφάουντλαντ παραμένουν χωρίς ρεύμα, εξαιτίας φωτιάς σε μετασχηματιστή, η οποία εκτιμάται ότι προκλήθηκε από την κακοκαιρία.