Υπάρχει Yahoo χωρίς ίντερνετ;

Υπάρχει Yahoo χωρίς ίντερνετ;

Το ΔΣ της εταιρείας εξετάζει την πώληση της μονάδας ίντερνετ.

Το διοικητικό συμβούλιο της Yahoo εξετάζει την πώληση των δραστηριοτήτων της εταιρείας που έχουν ως πυρήνα το internet. Για τον σκοπό αυτό, πραγματοποιήθηκε μία σειρά συναντήσεων εντός της εβδομάδας, ενώ η τελική απόφαση θα μπορούσε να σημάνει μια σημαντική καμπή για την διαδικτυακή πύλη της Yahoo.

Οι συζητήσεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας την ώρα που η εταιρεία αγωνίζεται να αντιστρέψει χρόνια στασιμότητας.

Εν μέσω πιέσεων από τους επενδυτές, η διευθύνουσα σύμβουλος της Yahoo Μαρίσα Μάγιερ ανακοίνωσε φέτος ότι θα γίνει spin off 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο μερίδιο της εταιρείας στην Alibaba. Στις 19 Νοεμβρίου, η Starboard Value που αποτελεί τον κυριότερο επενδυτή της Yahoo, απέστειλε επιστολή προς την Μάγιερ συμβουλεύοντάς την να κρατήσει το μερίδιό της στην Alibaba. Αν το Yahoo ακολουθήσει αυτή τη συμβουλή, δεν θα ήταν τίποτα περισσότερο από μια εταιρεία χαρτοφυλακίου ασιατικών επενδύσεων.

Η πορεία της Μάγιερ στο «τιμόνι» της Yahoo μοιάζει με την βόλτα στο τρενάκι του λούνα παρκ, καθώς τα σκαμπανεβάσματα είναι πάρα πολλά. Οι επενδυτές είναι ανυπόμονοι και συνεχίζουν να πιέζουν την Μάγιερ, την ώρα που η εταιρεία παλεύει να σταθεί με κέρδη στον χώρο.