Υπεγράφη σήμερα η Σύμβαση Έργου για το Αποχετευτικό Δίκτυο στο Πικέρμι

Υπεγράφη σήμερα η Σύμβαση Έργου για το Αποχετευτικό Δίκτυο στο Πικέρμι
Ξεκινούν άμεσα οι κατασκευαστικές εργασίες με χρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής 2014-2020

Υπεγράφη την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου, στο Πικέρμι, η Σύμβαση που επισημοποιεί την έναρξη των έργων κατασκευής αποχετευτικού δικτύου για τη Δημοτική Ενότητα Πικερμίου, από τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ Αναστάσιο Τόσιο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρείας ΕΚΤΕΡ ΑΕ Αθανάσιο Σίψα, παρουσία του δημάρχου Ραφήνας -Πικερμίου Ευάγγελου Μπουρνούς. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο γενικός γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος Μανώλης Γραφάκος.

Πρόκειται για τμήμα μίας από τις τέσσερις συνολικά εργολαβίες του μεγάλου έργου που θα αναμορφώσει την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής, δημιουργώντας σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές για την τοπική κοινωνία και περιβαλλοντικά οφέλη για τους κατοίκους της, παύοντας, παράλληλα, τις χρηματικές κυρώσεις που επιβάλει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στη χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά το έργο της αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων των Δήμων Ραφήνας-Πικερμίου, και Αρτέμιδος-Σπάτων, μετά από συντονισμένες ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής και της ΕΥΔΑΠ ΑΕ, εγκρίθηκε ως ”Μεγάλο Έργο” από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Με την υπογραφή της σύμβασης, προϋπολογισμού 16.511.612,48 ευρώ, θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για την κατασκευή 103 χλμ. αγωγών δικτύου ακαθάρτων σε Πικέρμι, Ντράφι, Άγιο Σπυρίδωνα, Διώνη του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου. Θα συνδεθούν περισσότερα από 2.800 ακίνητα, δίνοντας λύση στο χρόνιο πρόβλημα των κατοίκων και επιχειρηματιών των περιοχών αυτών.

Το έργο χρηματοδοτείται σε ποσοστό 90,29% από το Ταμείο Συνοχής (ΕΣΠΑ 2014-2020), με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος ”Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη”, που τελεί υπό τη διαχείριση της Περιφέρειας Αττικής και της Διαχειριστικής Αρχής στο πλαίσιο σχετικής εκχώρησης και πέραν του δικτύου αποχέτευσης, περιλαμβάνει και την κατασκευή των ιδιωτικών συνδέσεων των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων με το δίκτυο, χωρίς καμία επιβάρυνση για τους πολίτες.