Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία για την άρση των capital controls από 1η Σεπτεμβρίου

Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία για την άρση των capital controls από 1η Σεπτεμβρίου
Βουλευτές ψηφίζουν για την νέου προέδρου του Σώματος στη Βουλή, Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019. Με θέμα ημερήσιας διάταξης την εκλογή νέου προέδρου του Σώματος, συνεδριάζει η Ολομέλεια της Βουλής. Τον Κωνσταντίνο Τασούλα θα ψηφίσει, όχι μόνο η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, αλλά την εκλογή του θα στηρίξουν και κόμματα της αντιπολίτευσης, αφού ήδη σχετική δήλωση έχουν κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Με πέντε «ναι» και ένα «παρών» υπερψηφίστηκε η άρση των κεφαλαιακών περιορισμών.

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, από όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ που δήλωσε «παρών», η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για την άρση από 1ης Σεπτεμβρίου των capital controls.

Η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά την ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής επί της αρχής του με συντριπτική πλειοψηφία και με 4 «ναι» έναντι δύο «όχι». Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΜεΡΑ25 ενώ το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση καταψήφισαν.