Υπέρταση, άπνοια: Οι παθήσεις που θα μπορεί να εντοπίσει το επόμενο Apple Watch

Υπέρταση, άπνοια: Οι παθήσεις που θα μπορεί να εντοπίσει το επόμενο Apple Watch
epa04393106 Members of the media examine the Apple Watch during Apple's launch event at the Flint Center for the Performing Arts in Cupertino, California, USA, 09 September 2014. Apple unveiled its first wearable device, the Apple Watch, at a media event in Cupertino, California. The gadget has a flexible retina display and includes sensors to track and monitor health and fitness data. EPA/MONICA DAVEY Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η εταιρεία επιδιώκει να αξιοποιήσει τα AirPods για είσοδο στον κλάδο των ακουστικών βαρηκοΐας.

H Apple ετοιμάζει να παραθέσει μια σειρά νέων χαρακτηριστικών που σχετίζονται με την υγεία των καταναλωτών της ενόψει της κυκλοφορίας του νέου Apple Watch το 2024, όπως μετέφερε το Bloomberg.

Ορισμένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που σχεδιάζεται να έχει το νέο Apple Watch είναι τα εξής:

  • Ένας νέος αισθητήρας που ανιχνεύει πότε η αρτηριακή πίεση ενός ατόμου είναι αυξημένη. Το αρχικό σύστημα δεν θα δείχνει στον χρήστη τις ακριβείς συστολικές και διαστολικές μετρήσεις του, αλλά η εταιρεία εργάζεται σε μια επόμενη έκδοση για αργότερα που θα μπορούσε. Αυτό θα συνδυαστεί με ένα νέο ημερολόγιο αρτηριακής πίεσης, ώστε ο χρήστης να μπορεί να σημειώσει τι συνέβαινε όταν εμφανιζόταν υπέρταση.
  • Ένα νέο σύστημα για την ανίχνευση της άπνοιας στον ύπνο. Το Apple Watch θα παρακολουθεί τις συνήθειες του ύπνου και της αναπνοής ενός ατόμου για να προβλέψει αν ένα άτομο έχει την πάθηση. Μια εφαρμογή θα συστήνει στη συνέχεια στον χρήστη να παρακολουθεί τον γιατρό.

Παράλληλα, Apple ετοιμάζει και διάφορες άλλες νέες λειτουργίες υγείας, όπως:

  • Η εταιρεία επιδιώκει να αξιοποιήσει τα AirPods για είσοδο στον κλάδο των ακουστικών βαρηκοΐας. Εργάζεται επίσης πάνω σε νέες λειτουργίες για να δοκιμάζουν οι χρήστες την ακοή τους.
  • Υπό ανάπτυξη παραμένει και μια επί πληρωμή υπηρεσία health coaching. Η εταιρεία συζητά τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης και δεδομένων από τις συσκευές των χρηστών για τη δημιουργία εξατομικευμένων σχεδίων προπόνησης και διατροφής για τους πελάτες.
  • Εξετάζονται λειτουργίες κατά του άγχους και για την εκγύμναση για το επερχόμενο headset της Apple, Vision Pro.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com