Ήπια υποχώρηση στους όγκους λιανικών πωλήσεων στην Ευρωζώνη τον Νοέμβριο

Ήπια υποχώρηση στους όγκους λιανικών πωλήσεων στην Ευρωζώνη τον Νοέμβριο
BRUSSELS, BELGIUM - JULY 6 : European Union flags are seen waving outside the EU Commission Building in Brussels, Belgium on July 6, 2021. Dursun Aydemir / Anadolu Agency (Photo by Dursun Aydemir / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP
Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat.

Οι όγκοι των λιανικών πωλήσεων στην Ευρωζώνη εμφάνισαν ήπια υποχώρηση τον Νοέμβριο, μετά την ανάκαμψη που είχαν εμφανίσει τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Συγκεκριμένα, ο εποχικά προσαρμοσμένος όγκος των λιανικών πωλήσεων στις χώρες της κοινής ισοτιμίας του ευρώ ήταν μειωμένος κατά 0,3% τον Νοέμβριο σε σύγκριση με τον Οκτώβριο μετά από την άνοδο κατά 0,4% που είχαν σημειώσει στη σύγκριση Οκτωβρίου – Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι η μέση εκτίμηση των αναλυτών περίμενε την πτώση που σημειώθηκε, κατά 0,3%.

Σε ετήσιο επίπεδο, ο όγκος των πωλήσεων εμφάνισε πτώση 1,1% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 0,4% μηνιαίως και 1% ετησίως.

Στα επιμέρους στοιχεία της μέτρησης, ο όγκος των λιανικών πωλήσεων στην Ευρωζώνη υποχώρησε κατά 0,4% μηνιαίως για τα μη βρώσιμα προϊόντα και κατά 0,1% για την κατηγορία τρόφιμα/ποτά/αλκοόλ, ενώ ήταν μειωμένος κατά 1,4% στα καύσιμα αυτοκινήτων.

Η μεγαλύτερη πτώση καταγράφηκε στην Γερμανία με -2,5%, στο Λουξεμβούργο με -1,4% και στην Αυστρία με -0,7%, ενώ αντίθετα στην Πορτογαλία οι λιανικές πωλήσεις εμφάνισαν αύξηση κατά 3,1% και στις ΚροατίαΣλοβενία κατά 3%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: