Το ΥΠΟΙΚ διαψεύδει την είδηση περί αναβολής της συνεδρίασης του ΔΝΤ

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο απαντά ότι δεν υφίσταται δημοσιονομικό κενό για την περίοδο 2014 -2018.

Στη διάψευση του δημοσιεύματος της ιστοσελίδας «Το Βήμα» που έκανε λόγο για αναβολή της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και καθυστέρηση της δόσης των 3,6 δισ. ευρώ του ΔΝΤ προς την Ελλάδα προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι πληροφορίες που επικαλούνται τα δημοσιεύματα είναι αναληθείς.

«Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα γίνει πριν από το τέλος Μαΐου και σε κάθε περίπτωση νωρίτερα από ό,τι προέβλεπε το ανακοινωθέν του Eurogroup της 5ης Μαΐου. Ως γνωστόν, το ανακοινωθέν έθετε τη συνεδρίαση αυτή στις αρχές Ιουνίου», σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Όσον αφορά στο δημοσιονομικό κενό που επικαλείται το δημοσίευμα, και συγκεκριμένα 2 δισ. ευρώ για το 2015 και 3 δισ. ευρώ για το 2016 το υπουργείο Οικονομικών υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που ψηφίστηκε χθες, Παρασκευή, από τη Βουλή, δεν υφίσταται δημοσιονομικό κενό για την περίοδο 2014 -2018.

«Το δημοσιονομικό κενό που υπάρχει στην ενδιάμεση περίοδο 2015-2016 σύμφωνα με το πρόγραμμα, υπερκαλύπτεται από την καλύτερη επίδοση του 2014, από τις θετικές επιπτώσεις στα έσοδα και στις δαπάνες που έχουν οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και οι συνεχιζόμενες μεταρρυθμίσεις, καθώς από τις θετικές επιπτώσεις στην οικονομία που προβλέπονται από την έξοδο στις αγορές τραπεζών και επιχειρήσεων», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη: Στουρνάρας: Μέτρα ελάφρυνσης του χρέους τον Οκτώβριο

Σχετικά άρθρα