ΥΠΟΙΚ: Ελέγχους κατά προτεραιότητα σε πολιτικά πρόσωπα και ΜΜΕ

ΥΠΟΙΚ: Ελέγχους κατά προτεραιότητα σε πολιτικά πρόσωπα και ΜΜΕ

Οι φορολογικοί έλεγχοι καρκινοβατούν παρά τις σχετικές εντολές, κατήγγειλε ο Τρ. Αλεξιάδης. Έρχεται νομοσχέδιο για την εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων.

Έλεγχο κατά προτεραιότητα πολιτικών προσώπων και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από τις ελεγκτικές αρχές για φορολογικές υποθέσεις προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο Τρύφων Αλεξιάδης από την 1η Ιανουαρίου του 2016.

«Είναι πολλές περιπτώσεις που ενώ υπάρχουν εντολές ελέγχου, είτε δεν έχουν αρχίσει, είτε καρκινοβατούν» κατήγγειλε ο κ. Αλεξιάδης από το βήμα της Βουλής απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νίκο Νικολόπουλου. Παράλληλα ο κ. Αλεξιάδης ανακοίνωσε ότι εντός του Νοεμβρίου ή του Δεκεμβρίου θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο για την για την εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων από την Ελλάδα και το εξωτερικό το οποίο συντάσσεται με τεχνική βοήθεια γάλλων ειδικών. Περιέγραψε μάλιστα το περιεχόμενο των διατάξεων λέγοντας ότι θα περιλαμβάνει «ελκυστικές αλλά όχι χαριστικές» ρυθμίσεις.

«Κινούμαστε ανάμεσα σε δύο όρια. Από τη μία πλευρά οι διατάξεις πρέπει να είναι ελκυστικές ώστε να έχουν αποτέλεσμα και να δηλωθούν χρήματα αλλά και από την άλλη δεν θα πρέπει να είναι χαριστικές» είπε και πρόσθεσε: «θα δοθούν κίνητρα αλλά όχι προκλητικά». Διαβεβαίωσε, όμως, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες μέσω του νομοσχεδίου. Αποκάλυψε, επίσης, ότι το υπουργείο δεν έχει καταλήξει ακόμη αν η φορολόγηση των αποκαλυφθέντων κεφαλαίων θα υπόκειται σε έναν συντελεστή.

Ο κ. Αλεξιάδης προειδοποίησε, όμως, ότι θα υπάρξουν βαρύτατες κυρώσεις για όσους δεν κάνουν χρήση του νομοσχεδίου και εντοπιστούν με αδήλωτα εισοδήματα. «Θα υπάρξουν σοβαρότατες φορολογικές και ποινικές κυρώσεις για όσους δεν δηλώσουν τα χρήματά τους» ανέφερε. Επανέλαβε δε ότι αμέσως μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου για την εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων θα κατατεθεί και έτερη νομοθετική πρωτοβουλία για το περιουσιολόγιο.

Πηγή: news247.gr