Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν δύο φωτιές που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα στην Κέρκυρα

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν δύο φωτιές που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα στην Κέρκυρα
Πυροσβέστες επιχειρούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στις Αφίδνες, Αθήνα, Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021. Εκκενώνονται και οι περιοχές Κρυονέρι, Κοκκινόβραχος και Αφίδνες λόγω των τεράστιων διαστάσεων που έχει πάρει η πυρκαγιά στη βόρεια Αττική. Από την Πολιτική Προστασία εστάλη μήνυμα από το 112 προς τις παραπάνω περιοχές καλώντας του κατοίκους να απομακρυνθούν προς την εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας. Ενώ νέο μήνυμα από το 112 καλεί τους κατοίκους της Ιπποκρατείου Πολιτείας να εκκενώσουν προς Ωροπό.. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι φωτιές ξέσπασαν γύρω στις 5.00 το απόγευμα, σε καλαμιές και σε χορτολιβαδικές εκτάσεις αντίστοιχα, ενώ άμεσα στα σημεία έσπευσαν επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν δύο φωτιές που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα στη Μέση Κέρκυρα, στις περιοχές Κατακαλού και στην περιοχή Αγίου Ιωάννη.

Οι φωτιές ξέσπασαν γύρω στις 5.00 το απόγευμα, σε καλαμιές και σε χορτολιβαδικές εκτάσεις αντίστοιχα, ενώ άμεσα στα σημεία έσπευσαν επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις. Στην επιχείρηση περιορισμού και κατάσβεσης των δύο φωτιών, συνέβαλαν από αέρος και τα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου πετζετέλ, που βρίσκονται στο νησί καθ’ όλη την καλοκαιρινή περίοδο.