Υποχρεωτική εγκατάσταση POS σε εστιατόρια και ταβέρνες

Υποχρεωτική εγκατάσταση POS σε εστιατόρια και ταβέρνες

Ειδική πρόβλεψη του νομοσχεδίου για το πλαστικό χρήμα από την αρχή του 2017.

Υποχρεωτική εγκατάσταση POS για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, με την αρχή να γίνεται από ταβέρνες, εστιατόρια και μπαρ, προβλέπει το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2017.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, μέσα στο επόμενο έτος το μέτρο θα επεκταθεί και σε άλλες επαγγελματικές κατηγορίες, (δικηγόρους, γιατρούς, συμβολαιογράφους, λογιστές, αρχιτέκτονες, υδραυλικούς κτλ), όμως η αρχή γίνεται από την εστίαση καθώς το οικονομικό επιτελείο θεωρεί ότι εκεί παρουσιάζονται τα περισσότερα κρούσματα παραβατικότητας.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι για να συμμορφωθούν όλοι με το συγκεκριμένο μέτρο, το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει τη σύσταση ενός μητρώου επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών στο οποίο θα καταγράφονται όσοι έχουν POS. Το μητρώο αυτό στη συνέχεια θα είναι στη διάθεση των φοροελεγκτικών υπηρεσιών για τη διενέργεια στοχευμένων ελέγχων.

Τέλος, το ίδιο μητρώο, θα είναι στη διάθεση των πολιτών προκειμένου να προτιμούν τους επιχειρηματίες που προωθούν τη χρήση πλαστικού χρήματος.