Υπογραφή της κατ’ αρχήν συμφωνίας με τις ΗΠΑ θέλει ο Σι

Υπογραφή της κατ’ αρχήν συμφωνίας με τις ΗΠΑ θέλει ο Σι
epa07257711 Chinese President Xi Jinping speaks during an event to commemorate the 40th anniversary of the Message to Compatriots in Taiwan at the Great Hall of the People in Beijing, China, 02 January 2019. EPA/MARK SCHIEFELBEIN / POOL Pool photo Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Αν χρειαστεί θα δώσουμε μάχη, αλλά εργαζόμαστε ενεργά προκειμένου να μην έχουμε εμπορικό πόλεμο», σημείωσε ο Κινέζος πρόεδρος.

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ διαβεβαίωσε σήμερα ότι θέλει να υπογραφτεί το συντομότερο η καταρχήν συμφωνία για το εμπόριο με τις ΗΠΑ, πρόσθεσε όμως ότι «δεν θα διστάσει» να συνεχίσει τον εμπορικό πόλεμο, παρότι υπενθύμισε ότι δεν τον άρχισε η χώρα του και επέμεινε πως το Πεκίνο καταβάλλει προσπάθειες να τερματιστεί.

«Θέλουμε να εργαστούμε για να συναφθεί καταρχήν συμφωνία, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της σχέσης μεταξύ ίσων», σημείωσε ο Σι απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες στο Νέο Οικονομικό Φόρουμ, εκδήλωση που οργάνωσε η εταιρεία Bloomberg LP — στην οποία ανήκει μεταξύ άλλων το ομώνυμο πρακτορείο ειδήσεων — στο Πεκίνο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Αν χρειαστεί θα δώσουμε μάχη, αλλά εργαζόμαστε ενεργά προκειμένου να μην έχουμε εμπορικό πόλεμο. Δεν ξεκινήσαμε εμείς αυτόν τον εμπορικό πόλεμο, δεν είναι κάτι που θέλουμε», πρόσθεσε ο κινέζος πρόεδρος.