Υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής ο Νίκος Χαρδαλιάς

Υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής ο Νίκος Χαρδαλιάς
(ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ). Ο νέος υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, υπογράφει το Πρωτοκόλλο Ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης μετά το τέλος της ορκωμοσίας τους, στο Προεδρικό Μέγαρο, Αθήνα, Τρίτη 27 Ιουνίου 2023. Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ορκίστηκαν από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, τα μέλη της νέας κυβέρνησης, στο Προεδρικό Μέγαρο. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Και επισήμως ο Νίκος Χαρδαλιάς θα είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Με απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ως υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Π. Μαρινάκης: Σημαντική η προσφορά Πατούλη, αυτονόητο ότι οι υποψήφιοι του συνδυασμού του θα συμπεριληφθούν στο νέο εγχείρημα υπό τον Ν. Χαρδαλιά

«Οι πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα μας τις τελευταίες μέρες φαίνεται πως βρίσκονται σε ύφεση τόσο λόγω των αδιάκοπων προσπαθειών του επιχειρησιακού μηχανισμού όσο και της μερικής εξομάλυνσης των καιρικών συνθηκών», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Σε καμία περίπτωση δεν εφησυχάζουμε και ο κρατικός μηχανισμός συνεχίζει να βρίσκεται σε εγρήγορση καθώς η αντιπυρική περίοδος δεν έχει τελειώσει», τόνισε και κάλεσε τους πολίτες να ακολουθούν τους οδηγίες και να αποφεύγουν οποιαδήποτε εργασία μπορεί να δημιουργήσει εστία φωτιάς.

Ακολούθως ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις φωτιές των τελευταίων ημερών επισημαίνοντας πως πάνω από 660 πυρκαγιές ξέσπασαν τις τελευταίες 15 μέρες, σχεδόν σε όλη τη χώρα και μάλιστα υπό ακραίες συνθήκες.

Πρόσθεσε ότι ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε πρόβλεψη ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς, επιπέδου 5 για πέντε συνεχόμενες μέρες και σε τόσες περιοχές της χώρας επισημαίνοντας ότι το Πυροσβεστικό Σώμα είχε να αντιμετωπίσει καθημερινά 60-80 ενάρξεις πυρκαγιών.

«Η κλιματική κρίση είναι πλέον για τα καλά στη ζωή μας και οφείλουμε να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε σε όλα τα επίπεδα, κατασταλτικά και προληπτικά για να μπορούμε καθημερινά να γινόμαστε καλύτεροι, με πρώτη προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, αλλά και των περιουσιών των πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος».

Για την καταγραφή των ζημιών στις περιοχές που επλήγησαν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «έχουν ολοκληρωθεί οι καταγραφές σε Ανατολική, Δυτική Αττική, Λουτράκι και Ρόδο ενώ ολοκληρώνονται και στην Μαγνησία.

Μάλιστα, στη Ρόδο και τη Μαγνησία, ενώ δεν είχε ελεγχθεί ακόμα το πύρινο μέτωπο, κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, ήταν στο πεδίο και έκαναν αυτοψίες.

Οι αυτοψίες και οι καταγραφές ζημιών ολοκληρώνονται σήμερα στη Μαγνήσια σε συνεργασία και με τον ΕΛΓΑ.

Η γρηγορότερη ολοκλήρωση των αυτοψιών και της καταγραφής σχετίζεται με την άμεση εφαρμογή των μέτρων της κρατικής αρωγής που έχουν ανακοινωθεί και αφορούν επιχειρηματίες, κτηνοτρόφους αγρότες και κατοικίες πολιτών».

Αναφορικά με την πυρκαγιά στην αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή Καράμπα, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι «Ήδη από την Παρασκευή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν τα γεγονότα. Οι όποιες ευθύνες διαπιστωθούν θα αποδοθούν στο ακέραιο.

Όπως διαβεβαίωσε και ο υπουργός, δεν τίθεται ζήτημα ασφάλειας στην 111 Πτέρυγα Μάχης. Η ασφάλεια του προσωπικού, των εγκαταστάσεων και του υλικού των Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελούν ύψιστες προτεραιότητες της κυβέρνησης, γι’ αυτό άλλωστε διατάχθηκε ο έκτακτος επανέλεγχος και η επαναξιολόγηση των σχεδίων πυρασφάλειας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: