Οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας των ΗΠΑ καταθέτουν αύριο στο Κογκρέσο

Οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας των ΗΠΑ καταθέτουν αύριο στο Κογκρέσο

Συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας για την επέμβαση στη Συρία.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και ο υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ θα καταθέσουν αύριο Τρίτη σε μια ακρόαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας όπου θα συζητηθεί το θέμα της στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, όπως έγινε γνωστό από πηγή του αμερικανικού κοινοβουλίου.

Η επιτροπή θα συνεδριάσει αύριο το βράδυ (21:30 ώρα Ελλάδας) και, σύμφωνα με πηγές της Γερουσίας, θα είναι παρόντες και άλλοι εκπρόσωποι της αμερικανικής κυβέρνησης.

Διαβάστε ακόμη: Αγώνας δρόμου για να πείσει Κονγκρέσο και Γερουσία

Η κατάθεση των δύο υπουργών εντάσσεται στο πλαίσιο των εντατικών προσπαθειών τις οποίες καταβάλλει η κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ώστε να πειστούν οι “σκεπτικιστές” βουλευτές και γερουσιαστές να εγκρίνουν μια επιχείρηση εναντίον του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σήμερα και αύριο, ο πρόεδρος Ομπάμα και ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα έχουν σειρά τηλεφωνικών επαφών με μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας για το ίδιο θέμα. Για τις 21:00 (ώρα Ελλάδας) είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του Ομπάμα με τους γερουσιαστές Τζον Μακέιν και Λίντσεϊ Γκρέιαμ που εδώ και καιρό ζητούν επιμόνως την επέμβαση των ΗΠΑ στη συριακή κρίση.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλικό Πρακτορείο, Ρόιτερς