Υπουργείο Παιδείας: Ανοίγουν τη Δευτέρα δημοτικά και νηπιαγωγεία

Υπουργείο Παιδείας: Ανοίγουν τη Δευτέρα δημοτικά και νηπιαγωγεία
Μαθητές φορώντας μάσκες προσέρχονται στο σχολείο τους κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σε δημοτικό σχολείο στην Πάτρα, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020. Ένα διαφορετικό «πρώτο κουδούνι» χτυπάει σήμερα στα σχολεία. Η πανδημία του κορονοϊού έφερε νέα δεδομένα και έτσι, το παζλ της λειτουργίας των σχολείων φέτος συνθέτουν κομμάτια από μία μακρά λίστα μέτρων πρόληψης, βασικότερα εκ των οποίων η υποχρεωτική χρήση μάσκας, ο σχολαστικός καθαρισμός χεριών, αιθουσών και εξοπλισμού. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΤΑ ΛΟΤΣΑΡΗ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αύριο, Παρασκευή, 8/1 Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης».

Τέλος σε σενάρια που διακινούνται από το πρωί βάζει το υπουργείο Παιδείας, ξεκαθαρίζοντας πως τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία θα ανοίξουν κανονικά για δια ζώσης διδασκαλία στις 11 Ιανουαρίου.

«Υπενθυμίζεται η απόφαση της Κυβέρνησης, στη βάση εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών, για δια ζώσης επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Ειδικών Σχολείων όλων των βαθμίδων την προσεχή Δευτέρα 11/1. Στη βάση εγκυκλίου που εστάλη προς τα σχολεία νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία αναλαμβάνουν υπηρεσία, αύριο, Παρασκευή 8/1. Αύριο, Παρασκευή, 8/1 Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης» τονίζει η σχετική ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση έρχεται αφού προηγουμένως από διάφορες πλευρές έμενε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην υλοποιηθεί τελικά η απόφαση. «Με καλύπτει απολύτως η δήλωση του κ. Γεραπετρίτη» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, αφήνοντας επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα περιοριστικά μέτρα, αλλά και να μην ανοίξουν τελικά τα σχολεία την ερχόμενη Δευτέρα. «Αυξήθηκε η κινητικότητα στις γιορτές κι αυτή είναι μια κατάσταση που μας προβληματίζει» εξήγησε ο κ. Κικίλιας, σημειώνοντας ότι τον πρώτο λόγο έχουν τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής.

«Αυτά που ζούμε σήμερα είναι η κατάσταση που επικρατούσε 12 μέρες πριν. Η κατάσταση μας ανησυχεί και μας προβληματίζει, τον λόγο έχει η επιτροπή των ειδικών. Η απόφαση που είχε πάρει η επιτροπή την περασμένη εβδομάδα ήταν κατ’ αρχάς να ανοίξουν σχολεία – νηπιαγωγεία, αυτά κρίνονται ad hoc και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα», ανέφερε χαρακτηριστικά.