Οι «Ιπτάμενοι» Ολλανδοί

Οι «Ιπτάμενοι» Ολλανδοί

«Εκδίκηση» της Ολλανδίας που νίκησε με 5 - 1 την Ισπανία στο Μουντιάλ.

Η «εκδίκηση» της Ολλανδίας για την ήττα της στον τελικό του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής από την Ισπανία ήρθε με τον πιο «βάναυσο» τρόπο. Οι «οράνιε» διέλυσαν τους κατόχους του τροπαίου στην «Αρένα Φόντε Νόβα» του Σαλβαδόρ με 5-1, στην πρεμιέρα του Β΄ ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, πραγματοποιώντας ένα ονειρεμένο ξεκίνημα.

Δύο γκολ πέτυχαν οι Φαν Πέρσι (44΄, 72΄) και Ρόμπεν (53΄, 80΄), ενώ ο Φράι στο 64΄ είχε κάνει το 3-1. Οι «φούριας ρόχας» προηγήθηκαν με το πέναλτι-φάντασμα του Τσάμπι Αλόνσο στο 27΄.

van persie
O Φαν Πέρσι σκοράρει με εντυπωσιακή κεφαλία και ισοφαρίζει το παιχνίδι.

Η Χιλή επικράτησε με 3-1 της Αυστραλίας στην “Arena Pentanal”, στο πλαίσιο της αγωνιστικής του Β’ Ομίλου. Το σκορ για τη Χιλή άνοιξαν οι Σάντσεζ (12′), Βαλδίβια (14′) και Μποσεζούρ (93′), ενώ από την πλευρά των Αυστραλών τη διαφορά μείωσε ο Κέιχελ στο 35′.

Nωρίτερα το Μεξικό επικράτησε με 1-0 του Καμερούν σε αγώνα, επίσης, για την 1η αγωνιστική του 1ου ομίλου του Μουντιάλ της Βραζιλίας στο στάδιο «Ντας Ντούνας» του Νατάλ. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Ορίμπε Περάλτα στο 61΄.

Διαβάστε ακόμη: 

Είναι το Μουντιάλ της Βραζιλίας άλλος ένας «λευκός ελέφαντας»;