Το ιπτάμενο αυτοκίνητο

Το ιπτάμενο αυτοκίνητο

Με το Pal-V one μπορείς κυριολεκτικά να πετάξεις.

Πώς θα σας φαινόταν αν το πρωί καθώς πηγαίνετε με το αυτοκίνητο στη δουλειά και συναντούσατε κίνηση να πατούσατε ένα κουμπί και το όχημά σας να γινόταν ελικόπτερο; Όχι, δεν είναι αστείο. Είναι πραγματικότητα. Το πρώτο νόμιμο ιπτάμενο αυτοκίνητο είναι έτοιμο και μπορείτε να το παραγγείλετε.

Το PAL-V ONE είναι ένα υβριδικό, διθέσιο ιπτάμενο αυτοκίνητο. Αποτελείται από τρεις τροχούς και έχει την άνεση ενός αυτοκινήτου και την ευελιξία μιας μοτοσυκλέτας.

Όταν βρίσκεται στον αέρα το PAL-V ONE πετά κάτω από 4.000 πόδια και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα ως 180 Km/h. Όταν δεν χρησιμοποιεί ελεγχόμενο εναέριο χώρο μπορεί να απογειωθεί χωρίς να κατατεθεί σχέδιο πτήσης.

Οι δημιουργοί του λένε πως πρακτικά μπορεί να απογειωθεί και να προσγειωθεί οπουδήποτε και πως είναι εύκολο στον χειρισμό του.

Το ολλανδικής καταγωγής PAL-V ONE είναι λιγότερο θορυβώδες από ένα συνηθισμένο ελικόπτερο. Η μετατροπή από ελικόπτερο σε αεροπλάνο έχει διάρκεια μόλις 10 λεπτών. Μόλις σταματήσει ο κινητήρας ο έλικας διπλώνει αυτόματα.

Ως προς την εμφάνιση το PAL-V ONE είναι ιδιαίτερα κομψό. Έχουν ενσωματωθεί όλες οι απαιτήσεις που υπάρχουν για ένα τόσο καινοτόμο ιπτάμενο αυτοκίνητο ώστε να είναι όμορφο από στιλιστικής άποψης.

Είναι το πρώτο νόμιμο ιπτάμενο όχημα που τηρεί όλες τις προβλεπόμενες προδιαγραφές και έχει εγκριθεί από την IASA (International Air & Shipping Association) και από τις ευρωπαϊκές αρχές οδικής ασφάλειας. Για την οδήγηση-πλοήγηση του, θα πρέπει να διαθέτει κανείς εκτός από δίπλωμα οδήγηση και άδεια αεροπλοΐας.

Ωστόσο, το μόνο ίσως αρνητικό που έχει το PAL-V ONE είναι η τιμή του, αφού για τη βασική έκδοση το κόστος υπολογίζεται στα 300.000 ευρώ. Παρόλα αυτά οι πρώτοι πελάτες έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον και δεν είναι άλλοι από το στρατό και την αστυνομία.