Ήρθε το τέλος των γραπτών μηνυμάτων στα κινητά;

Ήρθε το τέλος των γραπτών μηνυμάτων στα κινητά;

Ένα βήμα πιο κοντά στη κυριαρχία του WhatsApp;

Οι μεγαλύτερες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως ξεκίνησαν έναν «πόλεμο» για το ποια θα προσφέρει το μεγαλύτερο πακέτο μηνυμάτων και λεπτών στη χαμηλότερη τιμή. Ποιος περίμενε, όμως, πως τα μηνύματα δε θα ήταν πρώτα στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του WhatsApp, περισσότεροι από 700 εκατ. χρήστες χρησιμοποιούν την υπηρεσία για να στείλουν μηνύματα, αφήνοντας πίσω τους «αντίπαλους» Facebook Messenger και WeChat.

Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο του Andreessen Horowitz στο Benedict Evans , η υπηρεσία έχει σχεδόν «αντικαταστήσει» πλέον τα μηνύματα. Πιο αναλυτικά, τριάντα δισεκατομμύρια μηνύματα στέλνονται μέσω WhatsApp κάθε μέρα – δέκα δισεκατομμύρια περισσότερα από το παγκόσμιο σύστημα SMS, με τον αριθμό των μηνυμάτων να μειώνεται χρόνο με το χρόνο.

Φαίνεται πως η χρήση του διαδικτύου, και η ανάγκη να είμαστε διαρκώς «συνδεδεμένοι» έχουν αλλάξει δραματικά τον τρόπο επικοινωνίας και έχουν καταστήσει αναγκαίο την ύπαρξη υπηρεσίας για άμεση ανταλλαγή μηνυμάτων το οποίο προσφέρει πληροφορίες για το αν παραδόθηκαν ή διαβάστηκαν τα μηνύματα.