Ήρθε το πρώτο smartphone της Blackberry με Android

Ήρθε το πρώτο smartphone της Blackberry με Android

Η εταιρεία αφήνει το δικό της λειτουργικό σύστημα και πάει στα... σίγουρα, προσπαθώντας να κερδίσει ξανά τους πελάτες της.

Το νέο μέλος της οικογένειας των smartphones της εγκαινίασε η Blackberry, το Priv, το πρώτο «έξυπνο» κινητό της εταιρείας που ενσωματώνει το λειτουργικό Android της Google.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, η κίνηση αυτή αποτελεί μια απέλπιδα προσπάθεια από την πλευρά της εταιρείας να προσελκύσει περισσότερους πελάτες, καθώς το δικό της λειτουργικό σύστημα έχει αποτύχει να κερδίσει τους καταναλωτές.

Σύμφωνα με την Blackberry, το νέο Priv είναι σχεδιασμένο να προσφέρει μέγιστη ασφάλεια, σε σύγκριση με άλλες συσκευές που ενσωματώνουν το Android.

«Το να επιστρέψει (η εταιρεία) στις αγορές με μια συσκευή η οποία υπόσχεται ασφάλεια για την Android συσκευή αποτελεί έξυπνη κίνηση, ωστόσο ίσως θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και 3 χρόνια», δήλωσε στο BBC ο Φραντσίσκο Τζερόνιμο, αναλυτής της εταιρείας IDC.

«Θα είναι δύσκολο να ξανακερδίσει τους πελάτες οι οποίοι έχουν περάσει σε άλλες συσκευές», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ορισμένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του Priv περιλαμβάνουν οθόνη 5,4 ιντσών, επεξεργαστή Qualcomm MSM8992 Snapdragon 808, ενώ η έκδοση του Android που έχει ενσωματωθεί στη συσκευή είναι η v5.1.1 Lollipop. Το νέο smartphone θα είναι διαθέσιμο σε μία μόνο έκδοση με αποθηκευτικό χώρο 32GB και δυνατότητα επέκτασης με εξωτερική κάρτα microSD έως 200 GB. Η μνήμη RAM της συσκευής φτάνει τα 3GB, ενώ η κύρια κάμερα είναι ανάλυσης 18Mpixels.