Εισαγγελικές πηγές: «Ο Χαϊκάλης δεν έχει κατονομάσει το πρόσωπο»

Εισαγγελικές πηγές: «Ο Χαϊκάλης δεν έχει κατονομάσει  το πρόσωπο»

Δύο φορές κατέθεσε στον εισαγγελέα ο βουλευτής Παύλος Χαϊκάλης, χωρίς όμως να αποκαλύψει την ταυτότητα του ατόμου.

Δύο φορές προσήλθε ο βουλευτής Παύλος Χαϊκάλης στην Εισαγγελία Εφετών για την υπόθεση της απόπειρας δωροδοκίας του ενόψει της προεδρικής εκλογής, αλλά, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, και τις δύο φορές δεν κατονόμασε το πρόσωπο που του πρότεινε χρηματισμό.

Η πρώτη φορά ήταν το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, οπότε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων έδωσε κατάθεση στον εισαγγελέα Εφετών Π. Παναγιωτόπουλο, που χειρίζεται την έρευνα για την υπόθεση του αποκαλούμενου «κουμπαρά» και ενώ προηγουμένως είχε συναντηθεί με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, Ισ. Ντογικάκο, παρουσία και του προέδρου του κόμματος, Πάνου Καμμένου.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών ήταν εκείνος που υπέδειξε στον κ. Χαϊκάλη να δώσει αμέσως κατάθεση στον εισαγγελικό λειτουργό που ερευνά τις επίμαχες καταγγελίες και έτσι ο βουλευτής βρέθηκε στο γραφείο του κ. Παναγιωτόπουλου.

Ο κ. Χαϊκάλης κατέθεσε στον εισαγγελικό λειτουργό βίντεο και ηχητικό υλικό, το οποίο, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, αποδείκνυε τις καταγγελίες του, αλλά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν κατονόμασε ποιο είναι το πρόσωπο που επιχειρούσε να τον δωροδοκήσει.

Η δεύτερη φορά που ο βουλευτής βρέθηκε και πάλι στο γραφείο του κ. Παναγιωτόπουλου ήταν στις 08:30 τις 12ης Δεκεμβρίου, οπότε ο κ. Χαϊκάλης παρέδωσε στον εισαγγελέα νέο ηχητικό υλικό, χωρίς όμως και πάλι να αποκαλύψει το όνομα του καταγραφέντος προσώπου, όπως επισημαίνουν οι εισαγγελικές πηγές.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο φάκελος της συγκεκριμένης υπόθεσης διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία Εφετών στην Ασφάλεια, με εντολή από τον εισαγγελέα να ερευνηθεί το επίμαχο υλικό του κ. Χαϊκάλη, ώστε αφού διαπιστωθεί ότι είναι γνήσιο και όχι προϊόν συρραφής να εντοπιστούν ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις και οι υπαίτιοι γι αυτές, στο πλαίσιο του Αυτόφωρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ίδια ημέρα ο κ. Χαϊκάλης κλήθηκε και έδωσε στην Ασφάλεια την πρώτη κατάθεσή του, ενώ ακολούθησε και μία ακόμη, πριν δύο ή τρεις ημέρες, κατά τη διάρκεια της οποίας φέρεται να κατονόμασε το πρόσωπο που επιχείρησε να εξαγοράσει την ψήφο του. Μάλιστα, ο βουλευτής φέρεται να ισχυρίστηκε ότι το εν λόγω πρόσωπο προέρχεται από τον τραπεζικό χώρο. Γι αυτό τον λόγο, η Ασφάλεια, ήδη, έχει αποστείλει έγγραφα αιτήματα σε τράπεζες, προκειμένου να επιβεβαιώσει την ύπαρξη του συγκεκριμένου προσώπου.

Στο μεταξύ εκτάκτως συγκαλείται σήμερα η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας από τον πρόεδρό της Χρήστο Μαρκογιαννάκη. Κατά τη συνεδρίαση αναμένεται να παραδοθεί το οπτικοακουστικό υλικό από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, για την υπόθεση της καταγγελίας του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη, περί απόπειρας δωροδοκίας του.

Εσπευσμένη κλήση του υπόπτου για χρηματισμό από τον εισαγγελέα
Εντός της ημέρας καλεί ο εισαγγελέας, Π. Παναγιωτόπουλος, ενώπιόν του, το πρόσωπο που, σύμφωνα με την καταγγελία του βουλευτή Π. Χαϊκάλη, επιχείρησε να τον δωροδοκήσει για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, που διερευνά την υπόθεση των καταγγελιών περί χρηματισμού βουλευτών, καλεί σήμερα τον άνθρωπο -τον οποίο κατονόμασε ο κ. Χαϊκάλης- με την ιδιότητα του υπόπτου για διάπραξη κακουργηματικής πράξης, που αφορά δωροδοκία βουλευτή.