Εισαγγελική έρευνα σε βάρος του Άνθιμου Θωμόπουλου

Εισαγγελική έρευνα σε βάρος του Άνθιμου Θωμόπουλου

Στο επίκεντρο της έρευνας, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που είχε διενεργήσει η Πειραιώς.

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με αφορμή καταγγελίες και δημοσιεύματα σχετικά με την Τράπεζα Πειραιώς, δόθηκε από την Εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Ράικου.

Συγκεκριμένα, διερευνάται το αν υπήρξε οργανωμένο σχέδιο από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας Άνθιμο Θωμόπουλο και αν διασφάλισε τα συμφέροντα του πιστωτικού ιδρύματος.

Την προκαταρκτική εξέταση θα τη διενεργήσουν οι επίκουροι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Γιάννης Δραγάτσης, οι οποίοι ψάχνουν τυχόν αξιόποινες πράξεις όπως είναι η απόπειρα απιστίας.

Συγκεκριμένα θα διερευνηθεί εάν εθίγησαν τα συμφέροντα της τράπεζας, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την επιβίωσή της.

Η έρευνα ξεκίνησε με αφορμή δημοσιεύματα και καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Θωμόπουλος, όταν βρισκόταν στο τιμόνι της τράπεζας, είχε αναλάβει στο πλαίσιο ανακεφαλαιοποίησής της την εξεύρεση κεφαλαίων από το εξωτερικό.

Ενώ διαβεβαίωσε ότι είχε βρει τα κεφάλαια αυτά, στην ουσία κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί.

Τα στελέχη της τράπεζας το αντιλήφθηκαν λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία της ανακεφαλαιοποίησης και για αυτό τον λόγο υπήρξε άμεση κινητοποίηση κορυφαίων στελεχών για να επιλυθεί το πρόβλημα και να προλάβουν τις προθεσμίες για να μην κινδυνεύσει η επιβίωση της τράπεζας.