Ισχυρή παρουσία ελληνικών αγροτικών προϊόντων στην έκθεση World Food

Ισχυρή παρουσία ελληνικών αγροτικών προϊόντων στην έκθεση World Food

Πάνω από 45.000 επισκέπτες στην διεθνή έκθεση τροφίμων της Μόσχας.

Ολοκληρώθηκε με αρκετές επιτυχίες για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα η έκθεση World Food, που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Μόσχα και αποτελεί ένα από τα κορυφαία εκθεσιακά γεγονότα, όχι μόνο της Ρωσικής Ομοσπονδίας αλλά και όλου του κόσμου.

Μεταξύ των 1.400 εκθετών από τουλάχιστον 69 χώρες ήταν και περίπου 25 ελληνικές εταιρείες και εμπορικοί φορείς, που παρουσίασαν σε 10 περίπτερα μια ευρεία γκάμα από νωπά και μεταποιημένα τρόφιμα στους κατ’ εκτίμηση 45.000 εμπορικούς επισκέπτες της World Food όχι μόνο από τη Ρωσία, αλλά και από τις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες, οι οποίοι απευθύνονται σε ένα καταναλωτικό κοινό μεγαλύτερο των 150.000.000.

Διαβάστε ακόμη: Επιτυχής η ελληνική συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση «Fine Food Australia»

Στο πλαίσιο της έκθεσης διοργανώθηκαν αρκετές εκδηλώσεις με ελληνικό ενδιαφέρον και συμμετοχή ελληνικών επιμελητηρίων, από τις οποίες ξεχώρισαν εκείνες για την προβολή του ελληνικού ροδάκινου, που κατέχει ήδη σεβαστό μερίδιο της ρωσικής αγοράς, αλλά και των βιολογικών προϊόντων, τα οποία αποτελούν δυναμικά ανερχόμενο προϊόν για τη Ρωσία. Οι εκδηλώσεις αυτές αποτελούν κορύφωση συγχρηματοδοτούμενων με την ΕΕ προγραμμάτων, τα οποία συμπεριλαμβάνουν διαφημιστικές καμπάνιες, θεματικές- επιχειρηματικές συναντήσεις, γευσιγνωσίες, σεμινάρια κλπ.

Τις εκδηλώσεις χαιρέτισε ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Κ. Καραπαναγιωτίδης, ενώ παρευρέθησαν και παρενέβησαν σε αυτές εκπρόσωποι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι πρόεδροι των ενδιαφερομένων συνεταιρισμών και παραγωγικών ενώσεων, καθώς και ρωσικοί παράγοντες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ