Ισχυρό πύρινο μέτωπο στην περιοχή της Λαμίας – Μεταφέρονται οι κάτοικοι από τη Δίβρη

Ισχυρό πύρινο μέτωπο στην περιοχή της Λαμίας – Μεταφέρονται οι κάτοικοι από τη Δίβρη
Πυροσβεστικό αεροπλάνο επιχειρεί για την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς σε δύσβατη περιοχή κοντά στο χωριό Πισσώνας, του δήμου Διρφύων Μεσσαπίων στην Εύβοια, την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 14 πυροσβεστικά οχήματα με 21 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου και 2 Α/Φ. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ Βασίλης Ασβεστόπουλος Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σε εξέλιξη βρίσκονται τέσσερις πυρκαγιές - Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή της Λαμίας όπου βρίσκονται σε εξέλιξη τέσσερις πυρκαγιές οι οποίες εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα.

Σύμφωνα με τις πυροσβεστικές δυνάμεις, η μεγαλύτερη φωτιά έχει ξεσπάσει κοντά στη Δίβρη. Εκεί οι φλόγες με τη βοήθεια του αέρα έφτασαν στις αυλές των πρώτων σπιτιών του χωριού, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή μεταφοράς των κατοίκων σε ασφαλές σημείο. Οι άνεμοι στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ισχυροί και η θερμοκρασία πλησιάζει τους 40 βαθμούς.

Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Λαμία – 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, δύο πεζοπόρα, ενώ επιχειρούν και τέσσερα αεροπλάνα.

Μετά την πυρκαγιά στην περιοχή εκδηλώθηκε και δεύτερη κοντά στη Μονή της Αγίας Άννας, στο δρόμο Λαμίας – Δομοκού. Και εκεί εκτιμάται ότι τα πράγματα είναι δύσκολα, αφού καίγεται μεγάλη δασική έκταση με πουρνάρια και άλλα δέντρα. Στην περιοχή εκτός από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν και τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί επίσης την περιοχή των μεταλλείων Δομοκού, κοντά στην Ομβριακή, όπου επίσης σπεύδουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Τέλος πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στην περιοχή της Λυγαριάς στα βόρεια της Λαμίας, όπου ευτυχώς δεν πρόλαβε να πάρει μεγάλες διαστάσεις.