Ισχυρότερη γυναίκα του κόσμου, για έκτη διαδοχική χρονιά, η Μέρκελ

Ισχυρότερη γυναίκα του κόσμου, για έκτη διαδοχική χρονιά, η Μέρκελ
German Chancellor Angela Merkel gestures as she reads a joint statement next to Indiaís Prime Minister Narendra Modi (not pictured) after their delegation-level talks at Hyderabad House in New Delhi, India, October 5, 2015. REUTERS/Adnan Abidi - RTS32BU

Ποιες είναι οι 100 ισχυρότερες γυναίκες στον κόσμο για το 2016, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Τη λίστα με τις 100 ισχυρότερες γυναίκες του πλανήτη για το 2016 ανακοίνωσε τη Δευτέρα το περιοδικό Forbes, με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να παραμένει, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, στην κορυφή.

Δεύτερη πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο είναι η υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον και την πρώτη τριάδα συμπληρώνει η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν. Ακολουθούν η Μελίντα Γκέιτς, πρόεδρος του ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, και η διευθύνουσα σύμβουλος της General Motors, Μέρι Μπάρα.

Από εκεί και πέρα, η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ είναι στην 6η θέση, η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα στην 13η, η πολυπράγμων (ηθοποιός, σκηνοθέτης, παραγωγός, επιχειρηματίας, φιλάνθρωπος), Όπρα Γούνφρεϊ στην 21η, η καλλιτεχνική διευθύντρια των εκδόσεων Conde Nast, Άννα Γουίντουρ στην 28η, η Βασίλισσα Ελισάβετ της Βρετανίας στην 29η και η ιδιοκτήτρια του οίκου μόδας Prada, Μιουτσία Πράντα είναι στην 79η.

Στα αξιοσημείωτα είναι η δυναμική εμφάνιση Κινέζων, με εννιά γυναίκες να φιγουράρουν στη λίστα για πρώτη φορά ενώ οι ΗΠΑ έχουν την πιο πολυπληθή εκπροσώπηση, με 51.

Οι 100 γυναίκες της λίστας προέρχονται από 29 χώρες και δραστηριοποιούνται στην πολιτική, την τεχνολογία, τις επιχειρήσεις και τις φιλανθρωπίες. Ελέγχουν 880 δισ. ευρώ και επηρεάζουν περισσότερα από 3,6 δισ. άτομα.

Στη λίστα υπάρχουν 32 μεγαλοστελέχη, 12 είναι παγκόσμιοι ηγέτες και 11 δισεκατομμυριούχες, συμπεριλαμβανομένων 9 που έχουν δημιουργήσει από το μηδέν, κορυφαίες εταιρίες. Ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 57 έτη, με την διευθύνουσα σύμβουλο της Yahoo, Μαρίσα Μάγιερ να είναι η νεότερη (41 ετών) και την Βασίλισσα της Βρετανίας, Ελισάβετ η μεγαλύτερη (90 ετών).

“Απίστευτη η κυριαρχία Μέρκελ”

“Είναι απίστευτο ότι η Μέρκελ κατάφερε να διατηρήσει την ισχύ της για τόσο πολύ καιρό”, δήλωσε η πρόεδρος και εκδότης του Forbes Woman, Μόιρα Φορμπς για την έκτη διαδοχική “νίκη” της Γερμανίδα καγκελάριου και την δέκατη συνολικά.

“Δεν είναι μόνο η επικεφαλής της τέταρτης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο αλλά αψήφισε τις πολιτικές και οικονομικές προκλήσεις στην ΕΕ, προσπαθώντας για παράδειγμα, να διασφαλίσει ότι χώρες όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, θα εφαρμόσουν την φορολογική πολιτική που ακολουθεί. Είναι, επίσης, παρούσα με την ΕΕ στην αντιμετώπιση κρίσεων, όπως το προσφυγικό. Η ισχύς της εκτείνεται πολύ πιο πέρα από τα σύνορα της χώρας της”, πρόσθεσε, μιλώντας στο BBC.

Πηγή: news247.gr