Ίσως σε λίγο διάστημα να μπορείτε να στέλνετε μηνύματα στο Instagram από τον υπολογιστή σας

Η εταιρεία υποστηρίζει πως κάτι τέτοιο είναι απλά μία δοκιμή και περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με μια πιθανή επέκταση σε ευρεία κλίμακα θα εμφανιστούν στο μέλλον.

Το Instagram δίνει επιτέλους τη δυνότητα να στέλνουμε μηνύματα από τον υπολογιστή μας. Από σήμερα, ένα «μικρό ποσοστό» των παγκόσμιων χρηστών της πλατφόρμας θα έχει πρόσβαση στα προσωπικά τους μηνύματα από τον ιστότοπο του Instagram, γεγονός που φαίνεται εξαιρετικά χρήσιμο για τις επιχειρήσεις, τους influencers και όσους άλλους στέλνουν πολλά μηνύματα συνεχώς, βοηθώντας επίσης τους χρήστες να έχουν μία ολοκληρωμένη άποψη για το πώς λειτουργεί η πλατφόρμα σε όλες τις συσκευές. Η εταιρεία υποστηρίζει πως κάτι τέτοιο είναι απλά μία δοκιμή και περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με μια πιθανή επέκταση σε ευρεία κλίμακα θα εμφανιστούν στο μέλλον.

Η εμπειρία ανταλλαγής μηνυμάτων μέσω του υπολογιστή θα είναι ουσιαστικά η ίδια όπως και στο κινητό. Θα μπορείτε δηλαδή να δημιουργήσετε νέες ομάδες ή να ξεκινήσετε μια συνομιλία με κάποιον, είτε πηγαίνοντας στη σελίδα με τις προσωπικές σας συνομιλίες είτε μπαίνοντας στο προφίλ του χρήστη στον οποίο θέλετε να στείλετε μήνυμα. Θα μπορείτε επίσης να πατήσετε δύο φορές για να κάνετε like σε ένα μήνυμα, να μοιραστείτε φωτογραφίες από την επιφάνεια εργασίας και να δείτε τον συνολικό αριθμό των μη αναγνωσμένων μηνυμάτων που έχετε. Θα έχετε τη δυνατότητα να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όταν έχετε νέο μήνυμα εάν ενεργοποιείσετε τις ειδοποιήσεις για ολόκληρο τον ιστότοπο του Instagram στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Ο Ζούκερμπεργκ πιστεύει ότι τα μηνύματα είναι το κλειδί για το μέλλον του Facebook

Όταν εκπρόσωπος του Instagram ρωτήθηκε γιατί η εταιρεία έδωσε προτεραιότητα στα διαδικτυακά μηνύματα αντί να το κάνει για πράδειγμα για μία συσκευή iPad, εκείνος ανέφερε στο The Verge, ότι η νέα αυτή δυνατότητα βοηθά τους χρήστες να «παραμείνουν σε επαφή με τους ανθρώπους που τους ενδιαφέρουν».

Το Facebook έχει στρέψει όλο και περισσότερο της προσοχή του στην ανταλλαγή μηνυμάτων περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δήλωσε στους New York Times την περασμένη άνοιξη ότι «τα ιδιωτικά μηνύματα, οι ομάδες και τα stories» ήταν οι «τρεις ταχύτερα αναπτυσσόμενες περιοχές της διαδικτυακής επικοινωνίας». Τα stories στο Instagram είναι ήδη διαθέσιμα μέσω του υπολογιστή.

Η Ζούκερμπεργκ δήλωσε πέρυσι ότι η εταιρεία σκοπεύει τελικά να επιτρέψει στους χρήστες Facebook, WhatsApp και Instagram να μιλούν μεταξύ τους, ανεξάρτητα από την πλατφόρμα που χρησιμοποιούν. Δεν γνωρίζουμε ακόμα πώς η εταιρεία σχεδιάζει να το πάει όλο αυτό ένα βήμα παραπέρα, αλλά ο browser θα μπορούσε ενδεχομένως να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο, αν και μόνο δώσει στους χρήστες ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία σχετικά με το πού πραγματοποιούν συνομιλίες.

Σχετικά άρθρα