iSquare: Η ανάπτυξη στον κλάδο της τεχνολογίας έχει ως βασικό πυλώνα ανθρώπους που δημιουργούν, ανταλλάζουν ιδέες, συνεργάζονται και επενδύουν στην εξέλιξη

iSquare: Η ανάπτυξη στον κλάδο της τεχνολογίας έχει ως βασικό πυλώνα ανθρώπους που δημιουργούν, ανταλλάζουν ιδέες, συνεργάζονται και επενδύουν στην εξέλιξη
Αυτές είναι οι αξίες που μεταφέρει η iSquare μέσα από τα προϊόντα της Apple σε Ελλάδα και Κύπρο

Η iSquare είναι ο Επίσημος Διανομέας των προϊόντων της Apple σε Ελλάδα και Κύπρο από το 2009. Δραστηριοποιείται στον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων στο πλαίσιο των τεχνολογικών καινοτομιών που παρέχει η Apple. Ετησίως διανέμει περίπου 1.300 διαφορετικούς κωδικούς δημοφιλών συσκευών όπως iPhone, iPad, Mac, Apple Watch, Beats καθώς και αξεσουάρ ή περιφερειακά προϊόντα.

Η εταιρεία γνωρίζει ραγδαία ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Την τελευταία πενταετία ο κύκλος εργασιών της αυξήθηκε κατά 200% ενώ και το 2021 ξεπέρασε σε πωλήσεις τα 250 εκατ. ευρώ και πλέον βρίσκεται στην πέμπτη θέση της λίστας των Fastest Growing Companies in Greece.

Οικονομικά στοιχεία
44% αύξηση στον κύκλο εργασιών

Παράλληλα με την οικονομική ανάπτυξη η iSquare επενδύει δυναμικά και στην προσπάθεια για έναν πιο βιώσιμο κόσμο. Προς τον σκοπό αυτό έχει δημιουργήσει την Ομάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης, η οποία διαχειρίζεται τα θέματα εταιρικής υπευθυνότητας. Η Ομάδα λειτουργεί με βάση τις στρατηγικές κατευθύνσεις και το συντονισμό της Επιτροπής Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου Quest. Η εφαρμογή πρακτικών υπεύθυνης λειτουργίας είναι στρατηγική επιλογή και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της επιτυχημένης πορείας της εταιρείας.

Η υιοθέτηση υψηλών ηθικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών προτύπων στην επιχειρηματική δραστηριότητα είναι κομβική σε κάθε κοινωνία και κατά συνέπεια σε κάθε ομάδα ατόμων που απαρτίζουν έναν υγιή οργανισμό. Η iSquare λειτουργεί με γνώμονα τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος.

Περιβάλλον

  • 22% μείωση στις έμμεσες εκπομπές
    Αερίων Φαινομένου Θερμοκηπίου
  • 39% αύξηση της ενέργειας που καταναλώθηκε από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ)

Στον πυρήνα της λειτουργίας της εταιρείας όμως, βρίσκονται πρώτα απ’ όλα και σταθερά οι εργαζόμενοί της. Το 2021 η iSquare έκανε 13 νέες προσλήψεις, ενώ δόθηκαν αυξήσεις σε μισθούς και στα επιδόματα των εργαζομένων.

Επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό

  • 53% των εργαζομένων της iSquare είναι γυναίκες.
  • 1.339 ώρες εκπαίδευσης εργαζομένων.
  • Μηνιαίες δράσεις που ενισχύουν την ευημερία και ευεξία των ομάδων.

Μεγαλώνουμε και δυναμώνουμε μαζί με τους συνεργάτες και πελάτες μας, παρέχοντας την απόλυτη εμπειρία Apple.

Ακολουθώντας τα διεθνή πρότυπα της Apple, η iSquare έφερε στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων μεταπωλητών της Ελλάδας και της Κύπρου το πρόγραμμα κατάρτισης Apple Excellence Program, όπου αυτήν τη στιγμή συμμετέχουν πωλητές από όλον τον κόσμο. Στόχος της iSquare είναι οι πωλητές στις αλυσίδες λιανικής να διατηρούν στενή επαφή με το brand και τα προϊόντα, να γνωρίζουν το οικοσύστημα σε βάθος και να μπορούν να προσφέρουν υψηλών προδιαγραφών εξυπηρέτηση σε κάθε πελάτη της Apple.
Συνολικά το 2021 σε όλο το δίκτυο δόθηκε ο τίτλος του Apple Champion σε 64 ακόμα συμβούλους πωλήσεων.
Την εικόνα της εταιρικής κουλτούρας ολοκληρώνει ο ρόλος της iSquare στην υποστήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού και εκσυγχρονισμού. Η δράση “Καινοτομία στην Εκπαίδευση” πραγματοποιείται εδώ και δέκα χρόνια με σκοπό την ένταξη της Ψηφιακής Τεχνολογίας στη διδασκαλία, τη δημιουργία και τον εμπλουτισμό του εκπαιδευτικού περιεχομένου και τη διδασκαλία κώδικα προγραμματισμού στα σχολεία.

Εν γένει η βιώσιμη ανάπτυξη της iSquare καθώς και όλου του Ομίλου Quest είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Σε πλήρη σύμπνοια με τον Όμιλο η εταιρεία έχει δημιουργήσει μια εσωτερική ομάδα ανάλυσης και σχεδιασμού του Ψηφιακού Μετασχηματισμού που προγραμματίζει, υλοποιεί και επιβλέπει όλες τις σχετικές ενέργειες. Τα έργα αυτά εξασφαλίζουν την πλήρως ψηφιοποιημένη, σύγχρονη και προηγμένη λειτουργία των καταστημάτων βάσει των διεθνών προτύπων της Apple, που εστιάζει στην παροχή μίας μοναδικής εμπειρίας πριν και μετά την αγορά.

Το όραμά της iSquare είναι να παρέχει προϊόντα και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους Έλληνες και Κύπριους καταναλωτές μας για την επίτευξη της απόλυτης εμπειρίας της Apple. Λειτουργούμε με γνώμονα την πελατοκεντρική προσέγγιση όντας δίπλα στους πελάτες μας με κάθε τρόπο και ανά πάσα στιγμή μέσα από το εξουσιοδοτημένο δίκτυο μεταπωλητών μας.

Μεγαλώνουμε και δυναμώνουμε μαζί με τους συνεργάτες και πελάτες μας, παρέχοντας την απόλυτη εμπειρία Apple.

*Το κείμενο δημοσιεύεται στο περιοδικό Fortune Δεκεμβρίου που κυκλοφορεί στις 23/12.