Ισχυρός αναπτυξιακός πόλος για την ελληνική οικονομία η ElvalHalcor

Ισχυρός αναπτυξιακός πόλος για την ελληνική οικονομία η ElvalHalcor
Όπως δείχνει έρευνα του ΙΟΒΕ.

Η σημαντική εξέλιξη στα μεγέθη και η ουσιαστική επίδραση που έχει η ElvalHalcor στην ελληνική οικονομία αναδεικνύεται από τα αποτελέσματα πρόσφατης μελέτης του ΙΟΒΕ σχετικά με τη συμβολή της δραστηριότητας της εταιρείας στην Ελλάδα (για το 2022).

«Σε μια περίοδο στην οποία οι συνθήκες στις παγκόσμιες αγορές και στην ελληνική οικονομία είναι ευμετάβλητες, η ElvalHalcor ενίσχυσε τη θέση της ως μια κορυφαία ευρωπαϊκή βιομηχανία, με έντονη εξωστρέφεια και ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα» σημειώνεται σε σχετική σνακοίνωση.

Η αξία παραγωγής της εταιρείας στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 28,8% για να ανέλθει σε 2,5 δισ. ευρώ, από 1,9 δισ. ευρώ το 2021. Ομοίως, σημαντική ενίσχυση σημειώθηκε στην απασχόληση με αύξηση των άμεσων θέσεων εργασίας κατά 7,9%, στις 3.000 θέσεις συνολικά.

Καθώς η εξωστρέφεια αποτελεί τον βασικό προσανατολισμό της ElvalHalcor, η Εταιρεία πραγματοποίησε εξαγωγές αξίας 2,7 δισ. ευρώ έναντι 1,9 δισ. ευρώ το 2021, επίδοση που αντιστοιχεί στο 8,3% των βιομηχανικών εξαγωγών της χώρας (εξαιρουμένου του κλάδου των πετρελαιοειδών) και την τοποθετεί στην 3η θέση ανάμεσα στους βιομηχανικούς κλάδους με την υψηλότερη αξία εξαγωγών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αξιοσημείωτο είναι και το επενδυτικό αποτύπωμα της βιομηχανίας που έχει υλοποιήσει την τελευταία πενταετία, ένα στρατηγικό πρόγραμμα σε τεχνολογία αιχμής ύψους 700 εκατ. ευρώ. Από το συνολικό πρόγραμμα 189,1 εκατ. ευρώ επενδύθηκε μόνο το 2022, μέγεθος που κατατάσσει την ElvalHalcor στην τρίτη θέση του κλάδου μεταποίησης στην Ελλάδα, με κριτήριο τον επενδυτικό όγκο. Το τεχνολογικά πρωτοπόρο επενδυτικό πλάνο της ElvalHalcor ενισχύει την παρουσία της ελληνικής βιομηχανίας στην πρώτη γραμμή των παγκόσμιων μεγατάσεωνβιωσιμότητας και συμβάλλει στην κυκλική οικονομία, στην ενεργειακή μετάβαση, καθώς και στην επίτευξη του στόχου για κλιματική ουδετερότητα.

Την ίδια στιγμή, οι δραστηριότητες της ElvalHalcor στηρίζουν ενεργά την απασχόληση στην χώρα. Το 2022, στήριξε άμεσα ή έμμεσα 22.600 θέσεις εργασίας, ενώ κάθε μία θέση εργασίας στην Εταιρεία δημιούργησε ή στήριξε άλλες 6,6 θέσεις εργασίας στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας.

«Η ElvalHalcor μέσα από την παραγωγική και εξαγωγική της δραστηριότητα το 2022 κινητοποίησε δυνάμεις στην ευρύτερη οικονομία, ενίσχυσε σημαντικά το οικονομικό αποτύπωμα των δραστηριοτήτων της, επιβεβαιώνοντας ότι η εταιρεία αποτελεί έναν ισχυρό αναπτυξιακό πυλώνα» αναφέρεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: