Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το οικιακό drone δεν είναι το πιο ενδιαφέρον νέο προϊόν της Amazon

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κάτι άλλο είναι αυτό που θα τραβήξει περισσότερο την προσοχή του κοινού.

του Aaron Pressman

Το νέο Ring Always Home Cam είναι ένα drone αξίας 250 δολαρίων για το σπίτι σας που τραβάει live βίντεο και το στέλνει στο τηλέφωνό σας.

Μπορεί να συνεργαστεί με το σύστημα οικιακής ασφαλείας Ring για να διερευνήσει το σκηνικό μιας πιθανής διάρρηξης, όπως συμβαίνει στο διαφημιστικό βίντεο προώθησης, ή θα μπορούσατε να το χρησιμοποιήσετε μόνο για να κατασκοπεύσετε τα κατοικίδια σας ζώα (ή τους έφηβους που αφήσατε μόνους στο σπίτι για το Σαββατοκύριακο…).

Πετά κατά μήκος ενός προκαθορισμένου μονοπατιού και βγάζει έναν δυνατό θόρυβο κατά τη μαγνητοσκόπηση για να ενημερώνει για την παρουσία του και να μην τρομάζει τον κόσμο. Μερικοί το βρήκαν μάλλον Οργουελικό, αλλά είναι το μέλλον, συνδυάζοντας τις έξυπνες μηχανές, τους αισθητήρες και τη συνδεσιμότητα στο cloud. Είναι η πρώτη συσκευή IoB – το …Internet του Buzzing.

Αλλά κρυμμένο κάτω από όλα τα πρωτοσέλιδα ήταν μια σημαντική εξέλιξη που αξίζει να αναλογιστούμε περαιτέρω. Η νέα υπηρεσία παιχνιδιών στο cloud της Amazon, το Luna, θα λειτουργεί σε Mac, σε PC, στο Fire TV box και στο iOS, ενώ «σύντομα» θα τρέχει και σε Android.

Μισό λεπτό! Σε iOS; Μα δεν έχει απορρίψει η Apple την εφαρμογή xCould της Microsoft; Δεν έχει αποκλείσει τις cloud gaming προσφορές της Google και της Nvidia;

Η Amazon βρήκε έναν άλλο τρόπο για την πρόσβαση σε  iPhone και iPad. Αντί να αναπτύξει μια εφαρμογή, η οποία θα έπρεπε να εγκριθεί από την Apple, η υπηρεσία παιχνιδιών της Amazon θα τρέχει μέσα από το πρόγραμμα διαδικτυακής περιήγησης του τηλεφώνου. Εάν θυμάστε, μόλις πρωτοκυκλοφόρησε το iPhone, αυτό ήταν το αρχικό όραμα του Steve Jobs για το πώς οι τρίτες εταιρείες θα μπορούσαν να αναπτύξουν εφαρμογές για τις κατά τα άλλα κλειδωμένες συσκευές («μια πολύ γλυκιά λύση», είχε αναφέρει).

Θα μπορούσε αυτή η κερκόπορτα να προκαλέσει καταιγισμό εφαρμογών σε όλες τις άλλες υπηρεσίες παιχνιδιών στο cloud;

Θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε πόσο αποδίδει πραγματικά η υπηρεσία της Amazon μέσω του προγράμματος περιήγησης του διαδικτύου. Αλλά αν η ομάδα της Amazon κατάφερε να σπάσει τον κώδικα, ακόμη περισσότερες καινοτομίες θα μπορούσαν να έρθουν στα τηλέφωνα μας. Και αυτό είναι πράγματι πολύ γλυκό.