Ήττα Τραμπ στη Γερουσία για την Ουδετερότητα του Διαδικτύου

Ήττα Τραμπ στη Γερουσία για την Ουδετερότητα του Διαδικτύου
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η πρόταση για κατάργηση του ελεγκτικού πλαισίου δεν πέρασε από Δημοκρατικούς και τρεις Ρεπουμπλικάνους.

 

Όλοι οι Γερουσιαστές των Δημοκρατικών και τρεις Ρεπουμπλικάνοι «πάγωσαν» την Τετάρτη με την ψήφο τους το πλαίσιο της λεγόμενης Ουδετερότητας του Διαδικτύου που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση Ομπάμα.

Με ψήφους 52 υπέρ έναντι 47 κατά, πέρασε η πρόταση των γερουσιαστών από το Μέιν, την Αλάσκα και την Λουιζιάνα για να σταματήσει το «ξήλωμα» του νόμου.

Σύμφωνα με τον Κανόνα περί Ουδετερότητας του Διαδικτύου που μπήκε σε εφαρμογή το 2015, οι πάροχοι ίντερνετ είναι υποχρεωμένοι να προσφέρουν ίδιες ταχύτητες σε όλους τους πελάτες τους, ανεξάρτητες από τις ιντερνετικές υπηρεσίες που χρησιμοποιούν. Η απόσυρση αυτής της προστασίας, θα έδινε τη δυνατότητα στους παρόχους να προσφέρουν ειδικά πακέτα τα οποία θα ενίσχυαν την ταχύτητα εμφάνισης συγκεκριμένων σελίδων ή εφαρμογών, και θα καθυστερούσαν κάποιες άλλες.

Παρά την πρώτη νίκη της Τετάρτης, η διαδικασία έχει ακόμη μέλλον. Το συγκεκριμένο μέτρο θα πρέπει να περάσει και από την Βουλή των Αντιπροσώπων, στην οποία ο Τραμπ και οι Ρεπουμπλικάνοι διαθέτουν ισχυρή πλειοψηφία.